Af - 03/04-16 16:23; Opdateret: 04/04-16 07:23

Hippe caféer tager livet af de københavnske værtshuseHippe caféer tager livet af de københavnske værtshuse

Folk i storbyen vil hellere gå på smarte caféer og hippe øl- og vinbarer end på et brunt værtshus.

Bildstrecke im Grossformat »

Byens bodegaer, som vi bedst kender dem med billige bajere, brunt western-interiør og tung tobaksrøg, kæmper i disse år en lang sej og kamp for ikke at dreje nøglen om.

Bodegaejer: 'Når en af de gamle dør, kommer der ikke en ny'
Bodegaejer: 'Når en af de gamle dør, kommer der ikke en ny'

Ifølge tal fra brancheorganisation Horesta er antallet af værtshusbesøgende således faldet med 18 procent på bare to år siden 2011.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Christoffer Susé, der er relationschef hos Horesta mener, at den del af forklaringen på det markante fald skal ses i lyset af, at opsvinget efter finanskrisen har fået til at vende ryggen til værtshusene.

- Under krisen så vi en modtrend, hvor mange søgte tilbage til det lokale og traditionelle. Nu går det bedre med økonomien og folk er derfor villige til at prøve nyt og utraditionelt, siger han.

- Samtidig er bodegerne blevet mere udfordret på deres produkt, fordi de nu er i konkurrence med mange af de her specialiserede barer så som ginbarer, ølbarer, cocktailbarer, der er skudt frem de senere år i de større byer som København og Aarhus, tilføjer Christoffer Susé.

Mere end hver fjerde bar i Aarhus blæser på rygeloven
Mere end hver fjerde bar i Aarhus blæser på rygeloven

Forskningschef hos Fremforsk, Marianne Levinsen, der undersøger mega-trends mener, at det blot er et spørgsmål om tid, før vandhullerne tørrer helt ud.

- Værtshuse er et levn fra en tid, hvor arbejderklassen boede inde i storbyerne og havde det som et fast samlingspunkt efter arbejde. Sådan er det ikke længere. I dag er byerne overtaget af unge i forældrekøb-lejligheder, som måske nok indimellem snupper en øl på en bodega fordi det er lidt autentisk og hipt, men stamkunde bliver de aldrig. Og sådan nogen skal der jo til for at det hele til at køre rundt, siger hun.

LÆS OGSÅ: Sidste omgang: Legendarisk bodega lukker og slukker

LÆS OGSÅ: Natværtshus står for en tredjedel af Nørrebros nattelivsballade

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx