Af - 26/05-14 10:21

\"Et gerningssted bliver aldrig det samme igen"

Forfatter Peer Kaae har ligget søvnløs i uendelige nætter over mord og gerningssteder i København. Det er der kommet en bog ud af

storybild

Peer Kaae har skrevet en bog om blandt andet Peter Bangs Vej 74 i København, hvor et uopklaret dobbeltmord fandt sted i 1948. (Billede: Polfoto)

Midt på Frederiksberg på Peter Bangs Vej 74 står forfatter Peer Kaae og peger op på en lejlighed hvor der er blevet begået to drab.

Han fortæller om de mest specielle gerningssteder, hvor ofte uafklarede mord har fundet sted, da metroxpress tog med på en kriminalvandring i København:

- Jeg forstår slet ikke hvordan politifolkene kan slippe det når de har arbejdet med en sag. Jeg kan ligge søvnløs og tænke over de mindste detaljer, lyder det fra forfatteren, Peer Kaae der er netop har udgivet bogen 'Gerningssteder – en kriminalvandring gennem Københavns mord'.

Kommission kommer med Blekingegade-beretning
Kommission kommer med Blekingegade-beretning

Bag bogens fortællinger om delvist opklarede og uopklarede mord, ligger ikke kun utallige timers researcharbejde, men også en personlig investering:

- Jeg involverer mig dybt når jeg researcher på en mordsag. Det er min egen fascination af andre menneskers skæbner og historier, der gør det interessant for mig.

Politiet ransager Se og Hør-forlægger: Tog telefoner og harddisk med
Politiet ransager Se og Hør-forlægger: Tog telefoner og harddisk med

Det der interesserer Peer Kaae, som har ført til bogen om mordsager i Danmark er blandt andet tanken om tilfældighedernes spil:

- Døden er rundt om os hele tiden og det mærkelige ved det er, at den kan indtræffe når som helst. Det er de mindste ting, der kan få fatale konsekvenser, fortæller Peer Kaae på vejen til det næste gerningssted.

Prisbelønnet forfatter tør ikke skrive om Pusher Street: Frygter for børnene
Prisbelønnet forfatter tør ikke skrive om Pusher Street: Frygter for børnene

Han har en sikker tro på at mordgåderne i mange tilfælde bare ligger og venter på at blive løst

- Når først et mord er blevet begået et sted, så bliver stedet aldrig det samme igen. Ingen går fra et gerningssted uden at efterlade spor.

LÆS OGSÅ: Ny bog: Thorning ville fyre Søvndal

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki ude efter tre timer langt...
bt.dk
Piotr om fremtiden: 'Måske skulle...
bt.dk
Politiet advarer: Hvis denne kvinde...
bt.dk
Wozniacki risikerer at miste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx