Af - 19/11-15 08:04

GUIDE: Sådan scorer du masser af Instagram-likes i KøbenhavnGUIDE: Sådan scorer du masser af Instagram-likes i København

Man behøver hverken tage i skoven eller på museum for at levere smukke billeder på Instagram. To eksperter viser her 10 steder, hvor man snupper de bedste billeder i byen.

storybild

Israels Plads i Indre København fanget af Kim Ahm. (Billede: Kim Ahm. )

Metroxpress har allieret sig med det danske Instagram-fænomen Kenneth Nguyen og den prisbelønnede fotograf Kim Ahm for at finde de steder, hvor man som helt almindelig Instagram-bruger kan skyde de flotteste billeder i København.

Søerne, Nørrebro: Ved søerne er der god mulighed for at fange en solnedgang eller en solopgang. Jeg elsker Nørrebro, og Søerne er et roligt sted placeret midt i byen, hvor man især kan få et godt billede med solnedgangen over Nørrebro.

Sunday, Copenhagen✌️

A photo posted by Kenneth Nguyen (@kennethnguyen) on


Den Røde/Sorte Plads, Nørrebro: Her er der mange muligheder, og man kan virkelig fange den kreative side af Nørrebro. Pladserne er er et samlingspunkt, og det er lækkert, at kommunen har skabt det.


Bispebjerg Kirkegård, Nordvest: Grundtvigs Kirke er formidabel flot. På den anden side finder man kirkegården med masser af flotte træstier. Om sommeren har man også sakura-træerne, som tiltrækker masser af mennesker


Banearelaet, Vesterbro: Det er altid spændende at fange vinkler af byen, som andre ikke ser, og det kan man virkelig gøre her. Især nu hvor mange er begyndt at tage billeder af byen, er det en udfordring at finde nye steder, og her er området godt.

CPH 🌇🚊

A photo posted by Kenneth Nguyen (@kennethnguyen) on


Kanalerne, Indre By: Her har man vandet, som reflekterer lys, man har den harmoniske arkitektur og alle de smukke farver. Især i aftenlys eller sen eftermiddagslys, kan man få et godt billede, som kun bliver bedre, hvis man kan lave en spejling i vandet

Sunday silent view 🍂

A photo posted by KIM AHM (@kimahm_cph) on


Nyhavn, Indre By: Her er det især den smukke farveholdning på de gamle huse, der er dominerende. Samtidig falder lyser smukt ned over gaden og giver fine skygger.

Tuesday....................................Weekend😘

A photo posted by KIM AHM (@kimahm_cph) on


Christiansborg, Indre By: Ved Christiansborg får man den smukke og stærke arkitektur uden forstyrrende elementer. Det givet et flot perspektiv, og samtidig har man mulighed for at tage gode billeder ved søjlepassagerne.


Gråbrødre Torv, Indre By: Her får man ofte et fint lys på pladsen, og der er også en smuk og harmonisk arkitektur. Sådan er det generelt i området med fine gadeforløb og smukt lys og skygger, der falder i de smalle gader.

Kinda like this light...and the silent autumn mood...

A photo posted by KIM AHM (@kimahm_cph) on


Israels Plads, Indre By: Her kan man virkelig fange kontrasten mellem den nye, stramme arkitektur og de meget fine Københavner-bygninger fra starten af 1900-tallet. Det giver en god spænding, og man ser også de lange flader, man ikke finder mange steder i København.

Going home...

A photo posted by KIM AHM (@kimahm_cph) on


Her kan alle fortælle en historie
For den professionelle fotograf Kim Ahm er Instagram blevet en legeplads, hvor han lægger de sædvanlige regler om fotografi væk.

- Jeg har kameraer til en halv million kroner, men dem kunne jeg aldrig drømme om at tage Instagram-billederne med. Her er fordelen nemlig, at alle er lige. Man behøver ikke være fotograf. Der er de samme betingelser for alle, og så handler det om at se motivet, siger han.

Det mener han, Københavnerne er blevet fantastisk gode til.

- Jeg har mange venner med fuldtidsjobs, som har fantastiske Instagram-profiler og tager smukke billeder af København. Det giver byen rigtig meget. Jeg har flere gange prøvet at folk, der følger mig, fortæller, at de nu er taget til København, fordi de har set mine billeder.

Og man behøver slet ikke andet end sin telefon og en cykel:

- Min erfaring er, at man bare skal begive sig ud i byen og lade sig inspirere. Selv cykler jeg altid rundt, og så er der pludselig et motiv. Man behøver ikke have alle mulige præferencer.

Kim Ahms prisbelønnede Instagram-billeder bliver i øjeblikket udstillet på Den Lille Gule Kaffebar i Mikkel Bryggers Gade.

Sådan tager du det gode billede:
Kenneth Nguyen har på får år opbygget en imponerende følgerskare på 63.000 på Instagram. Og det er bare om at komme i gang, hvis man vil levere smukke billeder, slår han fast.

- Øvelse gør mester. Det er bare om at komme ud og skyde. Det er helt fint at lade sig inspirere af andre, og så kan man altid forsøge at gøre tingene på sin egen måde senere, siger han.

Både Kenneth Nguyen og Kim Ahm fremhæver gratisprogrammet Snapseed. Her kan man let redigere de billeder, man tager, så de får et flottere finish.

Kenneth Nguyen på Instagram: kennethnguyen
Kim Ahm på Instagram: kimahm_cph

LÆS OGSÅ: Topmodellen Nina Agdal deler nøgenbillede på Instagram

LÆS OGSÅ: Justin Bieber var et KÆMPE problem for Instagram

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx