10/01-14 10:43

Akuttelefon-kaos: Region skal stå skoleretAkuttelefon-kaos: Region skal stå skoleret

Sundhedsstyrelsen vil mandag bede Region Hovedstaden om at redegøre for den kritiserede 1813-ordning.

storybild

Mange borgere i Region Hovedstaden har haft svært ved at komme igennem til den nye akutlinje 1813. (Billede: Polfoto)

Den skrantende opstart for Region Hovedstadens nye akuttelefon vækker bekymring i landets øverste sundhedsmyndighed, Sundhedsstyrelsen, der derfor har bedt regionen om at forklare sig i sagen. Det siger Anne Mette Dons, chef for Sundhedsstyrelsens enhed for tilsyn og patientsikkerhed, der har inviteret regionen til et møde for at diskutere 1813-ordningen, der siden 1. januar har erstattet lægevagten.

- Det, vi gerne vil drøfte med dem, er, hvordan de sikrer, at de overholder lovgivningen, siger Anne Mette Dons.

Akuttelefon mangler stadig læger
Akuttelefon mangler stadig læger

Et af de primære problemer for den nye akuttelefon har været lange ventetider, mens 1813-ordningen også skal have haft problemer med at leve op til kravene om de såkaldte epikriser - sygejournaler, der skal videresendes til patienternes egen læge.

- Der er paragraffer i sundhedsloven, der vedrører fremsendelse af epikriser. Der er også en vejledning fra Sundhedsstyrelsen om, hvordan epikriser skal udformes, siger Anne Mette Dons.

Næsten umuligt at komme igennem til akuttelefonen
Næsten umuligt at komme igennem til akuttelefonen

- Vi vil også tale med dem om nogle andre ting, der har patientsikkerhedsmæssig eller patientrettighedsmæssig betydning. Vi vil være sikre på, at de overholder de regelsæt, der er på området, siger Anne Mette Dons og fortsætter.

- Og så vil vi generelt gerne høre, hvordan ansvarsforholdene er - hvem der har behandlingsansvaret på 1813, og hvordan de fører journal. Det er selvfølgelig med tanke på patientsikkerheden, at vi har bedt om at få et møde med dem, siger hun.

DF om telefonkaos: Det er gået som vi frygtede
DF om telefonkaos: Det er gået som vi frygtede

Anne Mette Dons understreger, at hun endnu ikke har draget nogen konklusioner i sagen, og at mødet, der er planlagt mandag eftermiddag, forhåbentlig vil gøre alting mere klart.

- Vi er tilsynsmyndighed, og vi har mulighed for at sige til regionen, at de skal ændre nogle forhold, hvis de er af risiko for patientsikkerheden. Ordningen har kørt siden 1. januar, og vi bliver nødt til at finde ud af, hvad der er hardcore fakta i det her. Derefter kan vi så beslutte, hvordan vi skal handle, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx