Af - 23/09-15 09:54; Opdateret: 23/09-15 10:04

Nørrebros borgere jubler: ByOasen er reddetNørrebros borgere jubler: ByOasen er reddet

I aftes kunne overborgmester Frank Jensen (S) meddele på Facebook, at der er fundet penge til at redde ByOasen. Det vækker begejstring hos de lokale.

storybild

Femårige Ella viser sit skilt frem til overborgmester Frank Jensen (S) inden mødet i Økonomiudvalget. (Billede: Henriette Svane Gammelgaard)

Som metroxpress skrev i går, var Nørrebros bybondegård ByOasen truet, efter at der ikke var blevet afsat penge til at drive det grønne område i budgetforhandlingerne for 2016. Det fik både borgere, Nørrebro Lokaludvalg og Miljøpunkt Nørrebro til at råbe politikerne op og bede dem bevare pladsen i De Gamles By.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Og nu viser det sig, at det nogle gange hjælper at protestere. I går var der møde i Økonomiudvalget i kommunen, og overborgmester Frank Jensen (S) kunne i aftes meddele på Facebook, at ByOasen er reddet.

Borgere kæmper for at redde Nørrebros bybondegård
Borgere kæmper for at redde Nørrebros bybondegård

'Jeg er enig i, at ByOasen er et skønt åndehul, hvor byens børn kan komme lidt tættere på naturen (...) Derfor er jeg rigtig glad for, at det netop er lykkes os i Økonomiudvalget at finde midler til at fortsætte ByOasens bevilling,' skriver borgmesteren blandt andet.

Den seneste tid er jeg blevet kontaktet af mange søde børn og deres forældre, som er bekymrede for fremtiden for Den...

Posted by Frank Jensen on Tuesday, September 22, 2015

I kommentarfeltet vælter det ind med glædesudbrud fra borgere, der benytter bybondegården. En af de borgere, der har kæmpet for ByOasen, er Henriette Svane Gammelgaard. Hun var i går inde på Rådhuset sammen med sin femårige datter Ella og to andre borgere fra området.

Her afleverede de underskriftsindsamlingen for at bevare ByOasen. På en lille uge havde næsten 4.000 borgere nået at skrive under. Især hos datteren Ella er der stor begejstring over, at ByOasen bliver.

- Da vi fik at vide, at de havde fundet pengene jublede hun, og hun har også været henne og snakke med dyrene i dag og fortalt, at de får lov at blive, fortæller Henriette Svane Gammelgaard.

TV: Her er Nørrebrogades nye kebab-konger
TV: Her er Nørrebrogades nye kebab-konger

Hun fortæller, at der har været stor opbakning fra borgerne på Nørrebro:

- Det giver en fælleskabsfølelse, der er rigtig vigtig for fremtiden, og det er noget, der er vigtigt at værne om.

Pengene til ByOasen er blevet fundet internt, så Henriette Svane Gammelgaards håb for fremtiden er, at politikerne husker at prioritere ByOasen i budgetforhandlingerne næste år.

- Men lige nu er vi selvfølgelig bare rigtig glade og meget tilfredse.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx