Af - 19/05-14 06:00

Første dansker i mål: \Første dansker i mål: "Det er så vildt"

Søndag eftermiddag var indre København spærret af for over titusinde marathonløbere fra nær og fjern. Metroxpress fik en snak med den første dansker over målstregen

storybild

Copenhagen Marathon 2014 blev en våd affære for mange løbere. Men ikke for de hurtige. Julius K.Mutai kom ind som suveræn nummer et, og den første dansker i mål blev Thorkild Sundstrøm på en femteplads (Billede: Polfoto)

Søndag var stemningen i top på Islands Brygge, hvor både start og mål til dette års Copenhagen Marathon befandt sig. Folk i alle aldre var mødt op for at støtte de 12.010 tilmeldte marathonløbere, der kæmpede på en dag, hvor regnen kunne falde når som helst.

Kenyaner løber fra alle ved Copenhagen Marathon
Kenyaner løber fra alle ved Copenhagen Marathon

Den første dansker i mål med tiden 2.25.31var en meget glad og overrasket Thorkild Sundstrøm fra løbeklubben Aarhus Fremad:

- Det er så vildt. Det er gået helt fantastisk. Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville komme ind på en femteplads, for jeg vidste, at det var et stærkt felt jeg kæmpede imod. Men der var et par stykker, der lagde lidt hårdt ud, og så kunne jeg se, at jeg havde gode chancer.

Flere gader afspærret: Sådan påvirker maratonløb trafikken
Flere gader afspærret: Sådan påvirker maratonløb trafikken

Det er kun tredje gang danskeren løber et marathon, og den 42, 3 kilometer lange distance kunne trods alt godt mærkes i kroppen:

- Jeg kæmpede lidt med lyskensmerter, men ellers har det været et overraskende godt løb, fortalte en meget glad Thorkild Sundstøm, der glædede sig til at komme hjem og slappe af:

- Nu skal jeg bare hjem til min familie og fejre det, og jeg kommer nok også til at give kage på arbejdet i morgen.

Han løb sig til maratonrekord
Han løb sig til maratonrekord

Vinderen af Copenhagen Marathon 2014 sprintede i mål og var ikke synderligt mærket af den lange distance, udover lidt sved på panden, da metroxpress fangede ham et minut efter han var løbet over målstregen med tiden 2.17.54:

- Det gik rigtig godt, og jeg har det faktisk fint nu, selvom jeg selvfølgelig er lidt træt. Nu skal jeg bare hjem og slappe af, lød det fra Julius K. Mutai, en beskeden men glad vinder af Copenhagen Marathon. Herefter begyndte regnen at falde i takt med, at resten af feltet nærmede sig den eftertragtede målstreg.

Løb ø-hyggen i gang med et maraton
Løb ø-hyggen i gang med et maraton

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Betina Hald Engmark: Sådan blev jeg...
bt.dk
Få hele overblikket: Derfor fik Peter...
bt.dk
Politiet efter brutalt overfald: Har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx