Af - 27/01-14 09:43

Lokalpolitiker: Debat om Regnbueplads er pinligLokalpolitiker: Debat om Regnbueplads er pinlig

Politikerne bruger for lang tid på en navneleg, mens byen døjer med arbejdsløshed, mener Sabeena Sareen.

storybild

Pladsen foran Vartov i Vester Voldgade har indtil nu heddet Rådhusplads, men bliver af mange forvekslet med den store rådhusplads mellem Strøget og Vesterbrogade. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Københavns politikere har glemt, hvad de er valgt ind til. Det mener Liberal Alliances Sabeena Sareen, der er suppleant i Københavns Borgerrepræsentation, efter et forslag om en Regnbueplads i København er på dagsordenen på Rådhuset.

- Det er grotesk, at man bruger så lang tid på at diskutere et navn til en plads, når vi står med en kæmpe arbejdsløshed, og København ligger langt nede på Danmarks Industris barometer over erhvervsvenlighed. Der er så mange vigtigere ting end det navn at tage fat, siger hun og peger på både priser på busbilletter og parkering samt socialt udsatte som noget, hun hellere så optage politikernes dagsordener.

Politikere vil have Regnbueplads i byen
Politikere vil have Regnbueplads i byen

Forslaget om at kalde den lille plads i Vester Voldgade for Regnbueplads er fremsat af Enhedslisten, SF og De Radikale, efter den tidligere Borgerrepræsentation hverken kunne blive enige om at opkalde pladsen efter stifteren af De Homoseksuelles Landsforening Axel Axgil eller den lesbise skuespillerinde Hannah Bjarnhof. De tre partier vil med Regnbueplads hylde mangfoldigheden.

- Hverken pladsen eller København bliver mere attraktiv på grund af et navn. Træf nu bare en beslutning og kom videre, siger Sabeena Sareen og foreslår, at pladsen kaldes ‘Parkeringsplads’.

Mærsk kan få sin egen vej i København
Mærsk kan få sin egen vej i København

Kritikken er helt skudt ved siden af, siger SF’s Iben Ratje, der mener, at det er afgørende at hylde byens homoseksuelle miljø.

- Det er en rigtig vigtig sag at kæmpe, for der er langt mere i det end bare navnet på en plads. Det er et overset problem, at mange homoseksuelle oplever hatecrimes og lever i frygt. Derfor er det helt berettiget, at debatten fylder meget, og at vi er klare i mælet og bakker op om mangfoldigheden, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Nyt i sagen: Derfor blev helt ny...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx