Af - 08/01-14 12:30; Opdateret: 08/01-14 15:38

Ikonisk silo bliver til boligerIkonisk silo bliver til boliger

En gammel silo i Nordhavnen forvandles nu til 80 moderne boliger.

storybild

Flere af de gamle siloer i Nordhavnen bygges om i forbindelse med etableringen af den nye bydel. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Selv om nye byggerier skyder op i Københavns Nordhavn og forvandler det gamle havnekvarter til en moderne bydel, bliver en del af det gamle områdes pejlemærker bevaret. Selskabet Boll+ har købt den gamle DLG-foderstofsilo for at bygge den om til cirka 80 boliger. Lejlighederne får meget forskellige størrelser - fra cirka 60 til 240 kvadratmeter og med varierende etagehøjder på mellem 3,8 og 5,5 meter.

Direktør for Boll+ Morten Boll, der tidligere været med til at ombygge Islands Brygge frøsiloer til boliger og Holmens gamle motortorpedobådshal til Torpedohallen, har en forkærlighed for at forvandle historiske bygninger.

Flere cafeer og barer skal puste liv i nye bydele
Flere cafeer og barer skal puste liv i nye bydele

- Jeg er overbevist om, at der er efterspørgsel efter ’skæve’, og anderledes bo-muligheder i bygninger, der fortæller en historie og har en særegen identitet, siger han til By & Havn.

Det er administrerende direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen enig i.

- Det er klart, at det er en vanskeligere opgave at bevare de gamle betonsiloer frem for at bygge nyt fra grunden af. Men det har hele tiden været vigtigt for os, at kvarterets identitet bevares. Derfor hilser vi velkommen, at der findes investorer, som deler vores vision, tager chancen og fører de gamle industribyggerier i området up-to-date, siger Jens Kramer Mikkelsen til By & Havn.

Byggeriet forventes at stå færdigt i starten af 2016.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx