Af - 27/01-16 14:50

Efter introture med blowjob-leg: Nu får 23 elever en påtaleEfter introture med blowjob-leg: Nu får 23 elever en påtale

Ledelsen i CBS påtager sig en del af ansvaret for, at der skete 'aktiviteter af seksuel karakter' på to introture. Desuden får 23 introvejledere en påtale.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

- Der har på de to omtalte introture været aktiviteter af sexistisk eller seksuel karakter, som er klare overtrædelser af CBS' regler.

Sådan lyder konklusionen fra Jan Molin, uddannelsesdekan på Copenhagen Business School, efter de er blevet færdig med en intern undersøgelse af to introture, som blev afviklet ved studiestart i sommeren 2015.

Undersøgelsen blev sat i gang i december, fordi en af de studerende på turene fortalte til Djøfbladet, at hun følte sig krænket af, at pigerne i en ’leg’ på hendes rustur blev kaldt for ludere, og at de skulle sutte på en banan mellem benene på en mandlig medstuderende.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Jan Molin fortæller, at CBS' ledelse påtager sig en del af ansvaret ved "ikke at have fulgt godt nok med i, hvad der sker på introture og bremset grænseoverskridende aktiviteter."

Alle 23 introvejledere på de to pågældende ture får desuden en påtale. Årsagen til, at der ikke sker mere med dem, er ifølge Jan Molin, at aktiviteterne også har foregået tidligere uden indgriben fra ledelsen, og introvejlederne kan derfor have troet, at aktiviteterne har været i orden.

- Vi kan derfor juridisk set ikke tildele de ansvarlige introvejledere en sanktion, men fremover falder hammeren for alle, som ikke følger reglerne, siger Jan Molin.

Flere Aarhus-studerende brokker sig hvert år over krænkende rusture
Flere Aarhus-studerende brokker sig hvert år over krænkende rusture

Studerende overfuser ansatte på universiteter
Studerende overfuser ansatte på universiteter

CBS' undersøgelse finder også frem til, at ingen har været presset til at deltage i aktiviteterne - ud over, at de måske har følt et socialt pres. Desuden har begge køn 'været drivkræfter i de sexistiske aktiviteter', og opfattelsen af 'grænseoverskridende' har været forskellig, men det er ikke en undskyldning, erkender CBS.

- Det er uacceptabelt, uanset hensigter, at gennemføre aktiviteter på introture med sexistisk eller seksuelt indhold. Det, vi har hørt om i sagen, er decideret uacceptabel adfærd, hvilket vi beklager meget overfor studerende, som er blevet berørt, siger Jan Molin.

CBS har nu skærpet reglerne for introture gennem et nyt initiativ, som de kalder 'Ny Start'. Det kan du se mere om i faktaboksen.

De sidste samuraier kæmper på CBS
De sidste samuraier kæmper på CBS


LÆS OGSÅ: 1100 elevers fortrolige oplysninger lækket: Universitet beklager

LÆS OGSÅ: 'Study drugs' hærger universiteterne: Her er det værst

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx