Af - 08/02-16 15:17; Opdateret: 08/02-16 15:28

Borgmester om manglende saltning: Nu strammer vi opBorgmester om manglende saltning: Nu strammer vi op

Cyklistforbundet har kritiseret Københavns Kommunes indsats med at rydde cykelstierne for is og sne, og nu bliver der gjort noget ved problemet.

storybild

(Billede: Polfoto/Kofod Lasse/Arkiv)

Flere gange i denne vinter er københavnerne stået op til hvide cykelstier, der ikke har været ordentligt ryddet for sne, inden man skulle ud på den tohjulede. Det har Cyklistforbundet blandt andet kritiseret, og nu bliver der også gjort noget ved det.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (EL) kan nemlig godt se, at indsatsen ikke har været tilfredsstillende, når han samtidig gerne vil give gode forhold for byens cyklister.

- Desværre er vores vinterberedskab kommet til kort flere gange i denne vinter, og det har været til stor gene for cyklisterne. Det er ikke godt nok, og derfor strammer vi op på en række punkter, siger Morten Kabell.

Cyklistforbund utilfreds med saltning: Der har været for mange svipsere
Cyklistforbund utilfreds med saltning: Der har været for mange svipsere

Kommunen vil blandt andet begynde at salte mere præventivt, selv om risikoen for sne og frost ikke er 100 procent. Og så vil man ved salte cykelstierne ved lavere risiko end på vejene, fordi cyklister er mere udsatte i det glatte føre.

Det gør man også, fordi København har et mål om at være 'verdens bedste cykelby', og det kræver masser af investering i gode cykelstier.

- Men cyklisterne skal samtidig kunne føle sig sikre på, at vi gør vores yderste for at sikre sorte og fremkommelige cykelstier i vinterhalvåret. Derfor vil vi fremover bruge flere penge på saltning og rydning af cykelstierne, siger Morten Kabell.

Den nuværende otte timers rydningsgaranti vil man desuden forsøge at forbedre, ligesom man vil forbedre kommunikationen med borgerne gennem blandt andet trafikradioen.

Tjek lige køleskabet: Æblemost med skimmel tilbagekaldes
Tjek lige køleskabet: Æblemost med skimmel tilbagekaldes

LÆS OGSÅ: Husker du 90’er-toasten? Den er tilbage!

LÆS OGSÅ: Beyoncé besøger Danmark til sommer

LÆS OGSÅ: Holdt hemmeligt: Omar El-Hussein bar Koran på terrornat

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe skandale ved OL: Fuld atlet...
bt.dk
Remee afslører 'X Factor'-mysterie:...
bt.dk
Sofie Linde deler første billede,...
bt.dk
Historien om ’Kærlighed ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx