Af - 05/12-13 16:23; Opdateret: 09/12-13 14:32

Det startede med en adventsgave til en hjemløs ...Det startede med en adventsgave til en hjemløs ...

… og nu har en pludselig indskydelse for en ung kvinde i Vanløse udviklet sig til en kamp for at gøre en forskel i julen.

storybild

Mange hjemløse har ingen at holde jul med og får ikke gaver, men det har Maria Rahbæk fra Vanløse sat sig for at gøre noget ved. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Da Maria Rahbæk vågnede i søndags, stod hun op til en Facebook-side fyldt med billeder og beskeder fra kærestepar, der viste deres nyåbnede adventsgaver frem. Og det gav hende en idé.

- Jeg ville købe fire adventsgaver og give dem til fire hjemløse. Jeg følte, at jeg måtte kæmpe imod det materielle juleræs, og hjælpe dem, som ingen familie har eller et sted, de kan holde jul. For det er en frygtelig tanke, fortæller Maria Rahbæk til Metroxpress.

Frelsens Hær: Hyklerisk juledebat
Frelsens Hær: Hyklerisk juledebat

Og samme dag forærede hun en adventsgave til en hjemløs mand på Vanløse Station.
- Han blev simpelthen så glad og krammede mig, og vi sad længe og talte sammen, og det endte med, at jeg græd. Det kom bag på mig. Men jeg tror, at jeg har taget julen for givet og glemt, hvad den egentlig handler om, siger Maria Rahbæk, der derefter besluttede sig for at julen for hende i år skal handle om at få andre til også at hjælpe hjemløse.

Og noget tyder på, at Maria Rahbæks juleinitiativ rammer københavnerne, for da hun delte sin tanke om julehjælp til hjemløse på hjemløsebladet Hus Forbis Facebook-side blev den lynhurtigt delt og på få timer ‘liket’ mere end 400 gange, og mange har allerede meldt sig med julestemning og hjælp.

Muslimer får julehjælp - skal de have det?
Muslimer får julehjælp - skal de have det?

Og for Maria Rahbæk handler det ikke om at samle penge ind og distribuere en masse gaver.

- Jeg vil gerne have budskabet ud, men jeg synes, at danskerne selv skal ud og give en gave og møde de hjemløse - uanset om det er en pose pebernødder eller en kop kaffe, siger Maria Rahbæk, der på søndag skal ud på et københavnsk værested med adventshygge og gaver.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx