Af - 25/08-14 11:21

Københavns ghettoskoler har vendt udviklingenKøbenhavns ghettoskoler har vendt udviklingen

På otte ud af ni af Københavns udsatte skoler er andelen af tosprogede elever nedbragt.

storybild

Andelen af tosprogede elever er blevet markant mindre på få år på flere københavnske skoler. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Efter at man i mange år har forsøgt at hjælpe den række af folkeskoler, der næsten udelukkende har tosprogede elever, er de skåkaldte ghettoskoler godt på vej til selv at løse problemet. Det skriver Jyllands-Posten.

En rundringning, som avisen har foretaget, til de ni folkeskoler Københavns Kommune har udpeget som udsatte på grund af en overvægt af tosprogede elever, viser, at otte af dem i løbet af de seneste tre år selv har nedbragt andelen af tosprogede elever.

Borgere er bekymrede over forslag om nye skoledistrikter
Borgere er bekymrede over forslag om nye skoledistrikter

På Nørre Fælled Skole på Ydre Østerbro er andelen af tosprogede elever faldet fra 97 procent til 64 procent, og på Tagensbo Skole i Nordvestkvarteret er 40 procent af eleverne i 0. klasserne tosprogede. For tre år siden var det tal 80 procent.

Mens kommune på forskellige måder har forsøgt at sprede de tosprogede elever til anbdre skoler, har skolerne valgt en anden strategi - nemlig at tiltrække kvarterets etnisk danske børn.

Borgmester vil presse tosprogede over på andre skoler
Borgmester vil presse tosprogede over på andre skoler

- I dag er vi synlige i lokalsamfundet, vi opsøger forældre i daginstitutioner, deler brochurer ud, og jeg ser det som en del af mit job som skoleleder at stille mig til rådighed og tale med kvarterets forældre, siger Morten Østergaard Jensen, skoleleder på Nørre Fælled Skole, til Jyllands-Posten.

De seneste år har Københavns Kommune givet penge til profilskoler, der fokuserer på eksempelvis idræt, og samtidig ændret skoledistrikterne.

Elever med højt fravær vækket af kommunen
Elever med højt fravær vækket af kommunen

- For 10 år siden havde jeg ikke fantasi til at forestille mig, at det kunne lade sig gøre, at skolerne med opsøgende arbejde kunne vende udviklingen. I dag mener jeg, at vi ikke skal bruge smarte modeller eller køre børn rundt i byen for at sikre en mere lige sammensætning af elever, siger Københavns skoleborgmester Pia Allerslev (V) til avisen.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx