Af - 14/01-16 07:24

Trusler og masseslagsmål: Seriebolden er blevet mere voldelig i KøbenhavnTrusler og masseslagsmål: Seriebolden er blevet mere voldelig i København

Volden er blevet grovere i de københavnske seriekampe

storybild

(Billede: Arensbak Helle)

Det går vildt for sig, når de københavnske seriehold mødes. Mens antallet af udvisninger i turneringskampene hos DBU København har ligget nogenlunde konstant de senere år, steg antallet af karantænedage sidste år med 11 procent set i forhold til 2011. 28 af sagerne sidste år var så grove, at de blev taget op i disciplinærudvalget. 11 af sagerne stammer fra ungdomskampe.

- Vi har blandt andet oplevet en sag, hvor dommeren mere eller mindre er blevet jaget ud af spillere og tilskuere. I en anden sag hoppede en spiller på en modstander, der lå ned, fortæller Kasper Darfelt, formand for DBU Københavns disciplinærudvalg.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

I årsberetningen fra DBU København kan man blandt andet læse om spillere og trænere, der spytter på dommeren, om spillere der tager kvælertag på modstandere og om masseslagsmål og trusler.

- Det er især sproget, der er problemer med. Tonen er helt tydeligt blevet hårdere, siger Kasper Darfelt, der også fortæller, at problemet er svært at komme til livs.

Mand får fjernet mave-gevækst på størrelse med fodbold
Mand får fjernet mave-gevækst på størrelse med fodbold

Det er nemlig ofte svært at finde frem til, hvilke spillere der har været involveret i sagerne.

.- I de rigtig grove sager er der en stigende tendens til, at man ikke vil sige, hvem der har været involveret. Så her ligger der en udfordring. I de tilfælde suspenderer vi holdet, indtil vi får nogle oplysninger. siger Kasper Darfelt.

DBU-direktør ærgrer sig stadig over EM på sofaen
DBU-direktør ærgrer sig stadig over EM på sofaen

Indtil nu har DBU København haft gode erfaringer med at sætte frivillige ambassadører ind på sidelinjen i kampe med hold, der før har skabt problemer.

- Det vil vi fortsætte med, og så vil vi opfordre klubberne til at kigge på deres udvisninger og deres sprog på banen. DBU København vil meget gerne indgå i en dialog med klubberne om de fælles udfordringer, siger Kasper Darfelt.

Blatter og Platini risikerer livstidsstraf
Blatter og Platini risikerer livstidsstraf

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx