Af - 22/01-14 12:19; Opdateret: 22/01-14 13:03

Politi: Vi afviser ikke voldtægtsofrePoliti: Vi afviser ikke voldtægtsofre

Københavns Politi afviser, at voldtægtsofre går forgæves, når de vil anmelde overgreb.

storybild

Rigshospitalet, hvor Center for Seksuelle Overgeb ooplever, at flere voldtægtsofre afvises, når vil anmelde en episode til politiet. (Billede: Polfoto)

Ingen anmeldelser om voldtægt bliver afvist af Københavns Politi. Det siger vicepolitiinspektør Jens Møller, efter blandt andet Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet i dag i Metroxpress fortæller, at flere ofre bliver afvist, når de går til politiet.

Hospitaler: Politiet afviser voldtægtsofre
Hospitaler: Politiet afviser voldtægtsofre

- Det er ikke et billede, jeg kan genkende. Tværtimod har vi en løbende debat om, hvordan vi modtager anmeldelser om voldtægt, og det er løbende blevet indskærpet over for personalet, at vi selvfølgelig modtager anmeldelser og leverer en seriøs sagsbehandling, siger han til Metroxpress.

Foreningen Joan Søstrene henvendte sig sidste år til Københavns Politi med en lignende bekymring.

- Dengang talte vi også om netop det her scenarie, og de kunne finde et enkelt tilfælde, hvor et offer var blevet afvist af politiet. Men vi benyttede lejligheden til at undersøge det og indskærpe for betjentene, at Københavns Politi tager imod alle anmeldelser, siger Jens Møller.

Han tror derfor ikke, at billedet er retvisende, men han vil nu tage kontakt til Center for Seksuelle Overgreb, så man sammen kan få undersøgt sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Madskolen: Sådan laver du smukke...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx