Af - 22/01-14 15:34

Tivoli-Gardens leder fyret efter 40 år på postenTivoli-Gardens leder fyret efter 40 år på posten

Nye tider med forandrede arbejdsgange er ifølge Tivoli årsagen til, at Tivoli-Gardens mangeårige og respekterede leder Sven Heidelberg er blevet fyret.

storybild

Tivoli-Garden har mistet sin chef gennem 40 år. (Billede: Polfoto/Arkiv)

En musikalsk æra er forbi. Med øjeblikkelig virkning har Tivoli opsagt Sven Hansen Heidelberg, der gennem fire årtier har stået i spidsen for Tivoli-Garden.

I et brev til forældrene til børn i Tivoli-Garden skriver ledelsen, at det skyldes, at garden står over for ‘en del forandringer, hvor arbejdsgange, processer og intern kommunikation skal føres up to date’.

Tivoli hejser to tonstunge bjerge ind i haven
Tivoli hejser to tonstunge bjerge ind i haven

Henrik Engelbrecht, Tivolis øverste musikchef, ønsker ikke at kommentere sagen overfor Metroxpress, men siger til Berlingske:

- Sven har gjort meget for Tivoli-Garden gennem fire årtier. Når vi ikke ser Sven som den rigtige, er det fordi vi skal have garden ind i en ny periode.

Tivoli havde den bedste jul siden 2005
Tivoli havde den bedste jul siden 2005

Fyringen af Heidelberg er kommet bag på mange i musiklivet. Tidligere tivoligardist og trompetist i DR Symfoniorkestret Karl Husum kalder i Berlingske fyringen for ‘helt tåbelig’, og på Skrivunder.net har tidligere medlemmer af garden startet en underskriftindsamling i protest mod fyringen, som 630 personer i skrivende stund har sat sit navn under.

Opbakningen varmer, siger Jakob Hansen Heidelberg, søn til Sven Heidelberg, tidligere tivoligardist og forælder til børn i Tivoli-Garden.

Tivoli og Arp-Hansen bygger nyt hotel i København
Tivoli og Arp-Hansen bygger nyt hotel i København

- Det varmer alle i familien med den opbakning, og det viser, hvor stærk en ånd og hvor stærke bånd Tivoli-Garden har stået for til dato, siger han til Metroxpress og tilføjer:

- Som forælder i Tivoli-Garden synes det at være en usikker fremtid, vi går i møde, for vi ved ikke noget om de omstruktureringer, der er så voldsomme, at de åbenbart kræver en fyring.

Tivoli vil endnu ikke sige mere om, hvad de kommende forandringer dækker over, ud over at garden fremover vil optage piger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx