Af - 10/09-14 10:04

LA forlader Københavns budgetforhandlingerLA forlader Københavns budgetforhandlinger

Partiet er utrilfredse med, at der trods et økonomisk råderum på 1,3 milliarder kroner, ikke er vilje til skattelettelser.

storybild

Lars Berg Dueholm har forladt budgetforhandlingerne i København, da der ikke var udsigt til skattelettelser til københavnerne. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Liberal Alliance har forladt budgetforhandlingerne i København. Partiet er utilfredse med, at der trods et økonomisk råderum på 1,3 milliarder kroner ikke er vilje blandt de øvrige partier til at gennemføre ‘væsentlige’ lettelser af skatter og afgifter.

LA vil legalisere hårde stoffer til eget forbrug
LA vil legalisere hårde stoffer til eget forbrug

- I København er der for lav vækst i det private erhvervsliv, mens kommunen har rigeligt med penge. Derfor er det absurd ikke at sætte skatten ned. De andre partier sidder nu og forhandler om, hvad et beløb på næsten 1,3 milliarder kroner skal bruges til – og det er efter alle kommunens kerneopgaver er sikret. Det er rigtig mange penge, der ikke er noget presserende behov for at bruge, og de penge mener vi selvfølgelig skal gives tilbage til Københavnerne som skattelettelser for både virksomheder og privatpersoner, siger Lars Berg Dueholm, gruppeformand for Liberal Alliance i en pressemeddelelse.

Partiet gik til forhandlinger for at sikre bedre forhold for erhvervslivet.

Derfor raser borgerlige over nyt genbrugscenter
Derfor raser borgerlige over nyt genbrugscenter

- Vi må bare konstatere, at flertallet på rådhuset har mere travlt med at kræve skatter ind og bruge dem på prestigeprojekter, og den prioritering kan vi simpelthen ikke stå på mål for, siger Lars Berg Dueholm.

Medlem af Borgerrepræsentationen for Liberal Alliance Lilian Parker Kaule tilføjer:

- Når vi har prioriteret de kommunale kerneopgaver, mener vi, at overskydende skattekroner skal betales tilbage til borgerne og ikke havne i den bugnende kommunekasse. Den filosofi står vi fast på. Det røde flertal vil ikke være med til at give skattelettelser, Liberal Alliance vil ikke være med til at bruge skattekroner på fråds. Derfor er vi ikke med i budgetforlig 2015.

Borgmester vil have vinterbad på Islands Brygge
Borgmester vil have vinterbad på Islands Brygge

Lederen af Det Radikale Venstre på Københavns Rådhus, beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, ærgrer sig over, at Liberal Alliance har forladt forhandlingerne.

- Det virker useriøst og uansvarligt. For mig er det også decideret uforståeligt, for der er faktisk mange gode elementer for erhvervslivet i spil omkring forhandlingerne. Det drejer sig blandt andet om en fjernelse af det kommunale byggesagsgebyr i København, som repræsenter en besparelse på 84 millioner kroner for erhvervslivet, siger hun til Politiken.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Politiet: Særligt disse bilister...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx