Af - 28/04-14 08:32

Kommune kræver giga-erstatning for bro-skandaleKommune kræver giga-erstatning for bro-skandale

En erstatning på 250.000 kr. om ugen i 13 måneder svarende til 13 mio. kr., kræver Københavns Kommune fra en entreprenør, fordi en cykelbro ved Fisketorvet er stærkt forsinket.

storybild

Broen er nu omsider under opførsel. Indtil videre er den 11 måneder forsinket, og det forventes indviet i begyndelsen af juli 2014. (Billede: Polfoto)

For 11 måneder siden skulle cyklister være befriet fra bøvl med at slæbe cykler på trapper mellem Havneholmen og Dybbølsbro i København.

Men sådan gik det ikke.

Noget gik helt galt i tilblivelsen af broen Cykelslangen, der er tegnet af arkitektfirmaet Dissing + Weitling, projekteret af Rambøll og produceret i Kina af entreprenøren MT Højgaard, der nu omsider er ved at opføre den mere end 32 mio. kr. dyre svævende cykelsti til forventet indvielse i juli – i år.

Byggefirma får dødstrusler for at lave omstridt cykelsti
Byggefirma får dødstrusler for at lave omstridt cykelsti

Fredag mødtes metroxpress med Københavns Kommune i et forsøg på at skaffe skatteydende cyklister og andre et svar på, hvorfor de endnu ikke har fået broen.

Men kommunen lader forstå, at total åbenhed omkring projektet kan gøre det vanskeligt at opretholde et tåleligt samarbejde MT Højgaard.

Men parterne er allerede i konflikt, der verserer en syn- og skøn-sag og metroxpress erfarer fra kilder tæt på projektet, at tålmodigheden mellem parterne i perioder har været opbrugt.

Asfalteret cykelsti splitter fredet område
Asfalteret cykelsti splitter fredet område

Teknik- og Miljøforvaltningen vil godt oplyse, at den mener, at entreprenøren har ansvaret for forsinkelsen, og at man under byggemøder har varslet boder overfor MT Højgaard.

Men man vil ikke oplyse bodernes størrelse. Men metroxpress's kilder siger, at boden er på hele 250.000 kroner om ugen svarende til 13 mio. kr., når broen forsinkes i 13 måneder.

Pas på: Nu skal blinde til at køre i trafikken
Pas på: Nu skal blinde til at køre i trafikken

- Lige nu er fokus på at få broen færdig, og her oplever vi stor fremgang, lover MT Højgaards kommunikationschef Sofie Karen Lindberg.

Hun skylder skylden på kommunen og de tegninger, den leverede.

Sådan kan 27 milliarder kroner også bruges
Sådan kan 27 milliarder kroner også bruges

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx