Af - 03/05-16 10:56; Opdateret: 03/05-16 14:36

Kaos på sporene: Tog står stille på ubestemt tidKaos på sporene: Tog står stille på ubestemt tid

En nedreven køreledning volder store problemer for Banedanmark.

storybild

(Billede: Scanpix)

OPDATERING: Banedanmark oplyser, at der forventes normal drift på strækningen fra onsdag morgen.


Det er ikke sjovt at pendle mellem Hillerød og Køge for tiden.

Fra i går og en måned frem er der begrænset togdrift mellem de to stationer, da Banedanmark er ved at reparere en fejl i signalanlægget. Normalt kører også linje E på størstedelen af samme strækning. Den ændrede situation skaber trængsel i togene, der kører hvert tiende minut og standser ved alle stationer.

Men ondt blev i går værre, da en køreledning blev revet ned over en strækning på 500 meter ved Hellerup Station. Og den forværrede pendlersituation fortsætter indtil videre på ubestemt tid.

Siden i går eftermiddag har Banedanmark arbejdet på at udbedre skaderne, men der er endnu intet overblik over, hvor lang tid det tager at få togene tilbage på sporet.
Først over middag vil Banedanmark komme med en prognose for, hvornår arbejdet er færdigt, samt hvornår der igen kan åbnes for normal trafik på strækningen mellem Gentofte og Svanemøllen.

Store togforsinkelser i myldretiden i København
Store togforsinkelser i myldretiden i København

- Siden i går har vi været i fuld gang med at reparere eller udskifte ni kørestrømsophæng, som var meget beskadigede efter gårsdagens hændelse. Samtidigt er køretråd og bæretov revet ned over en strækning på 500 meter fra Hellerup Station. Så skaderne har desværre vist sig at være mere omfattende end først antaget, siger Klaus Bergman, områdechef i Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Her til formiddag går vi i gang med at sætte køretråd op. Når den er genetableret, skal vi efterjustere og teste strækningen af, inden vi kan frigive den til normal drift, siger han.

DSB advarer om ændrede S-togs-tider
DSB advarer om ændrede S-togs-tider

Arbejdet med at få køreledningen på plads blev yderligere kompliceret af, at togets strømaftager, som sidder på togets tag, var viklet ind i køretråden, og derfor skulle skæres fri.

DSB har indsat togbusser på strækningen mellem Gentofte og Svanemøllen.

Hold dig opdateret på rejseplanen.dk og dsb.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx