Af - 12/10-16 06:29; Opdateret: 12/10-16 10:30

Pas på! Udbrud i syge hunde er over KøbenhavnPas på! Udbrud i syge hunde er over København

Hundehoste spreder sig i parker og gader i København. En af dem, der er smittet, er hunden Bowie.

Hunden Bowie til dyrelæge: Sådan lyder kennelhosten Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Søndag nat vågnede Trudy Velders fra Vesterbro op til lyden af sin sorte labrador, Bowie, der hostede så voldsomt, at den kastede slim op. Derfor tog hun Bowie med til dyrlægen, hvor den fik konstateret kennelhoste.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Trudy Velders er ikke den eneste hundeejer i København, hvis hund har været plaget af kennelhoste. Tilfælde af hunde-hoste har de seneste uger boomet i København.

Fire ud af fire klinikker, metroxpress har talt med, har nemlig oplevet et stigende antal udbrud af kennelhoste blandt hovedstadens hunde.

- Vi oplever et udbrud af kennelhoste hos hunde. Over de seneste uger er tilfældene her på klinikken fordoblet, siger dyrlæge Christa Hede ved Centrumdyreklinikken.

Kennelhosten er både virusser og bakterier, som invaderer hundens luftveje. Det udløser en meget kraftig hoste, som kan føre til opkast.

De fleste hundeejere vil ikke opdage, at deres hund har kastet op, fordi de spiser det igen, forklarer Christa Hede. Men selve smitten vil ikke være til stede i opkastet.

- Kennelhosten er meget smitsom, da den er luftbåren og spreder sig mellem hunde som har tæt kontakt med hinanden, som i de store byer, siger Christa Hede.

Christa Hede råder hundeejere til at holde deres hunde i kort snor, så de ikke smitter andre og når symptomerne er ophørt, så kan hunden vaccineres mod kennelhosten.

Kennelhosten varer typisk i en uges tid, og tilfældene er særligt slemme i efteråret pga. det skiftende vejr.

Indtil hunden Bowie holder op med at hoste og er rask, så må familiehunden holdes sig fra parker og gader med mange hundeluftere, fortæller Trudy Velders.


LÆS OGSÅ: Taxikrigen fortsætter: Uber sætter prisen ned med 16 procent

LÆS OGSÅ: Ny rapport: Naboer til metroen kommer til at tjene stort

LÆS OGSÅ: Drake kommer til København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx