Af - 28/04-16 07:38; Opdateret: 28/04-16 09:18

Svømmelærer: 'Jeg kunne få 100 etniske kvinder til at svømme i en lukket hal'Svømmelærer: 'Jeg kunne få 100 etniske kvinder til at svømme i en lukket hal'

Farzana Mahmood har de sidste tre måneder drevet svømning for fire kvinder i en åben svømmehal, men kan tiltrække langt flere, hvis der var lukket for mænd.

storybild

(Billede: Privatfoto)

Hovedstadens Svømmeklub har indført for at få flere lokale muslimske piger til at begyndte til svømning i en lukket hal om aftenen, hvor ingen andre gæster har adgang. På tre år har det fået 100 muslimske piger og kvinder til at springe i klorvandet og få noget motion bag skærmede vinduer og uden mænd.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

I Bagsværd og Gladsaxe har den 46-årige folkeskolelærer Farzana Mahmoud haft gang i et lignende projekt ved siden af sit arbejde. Igennem de sidste tre måneder har hun drevet et svømmehold for fire kvinder, der har anden etnisk baggrund end dansk - dog ikke i aflukkede omgivelser. Hun mener, at endnu flere vil svømme, hvis hallen bliver skærmet for andre gæster.

- Jeg kan sagtens få 100 ekstra med. Selv de ældre kvinder, der ikke taler dansk eller er særlig integrerede, siger Farzana Mahmoud.

Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal
Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal

Hun ser på både fordele og ulemper ved den kønsopdelte svømmetræning.

- På den ene side, så kommer de kvinder, der ellers aldrig kom ud, til at koste mindre for sundhedsvæsnet, men på den anden side, så gør det jo ikke noget særligt for integrationen, siger hun.LÆS OGSÅ: Facebook gløder over kønsopdelt svømning: Så splittet er læserne

LÆS OGSÅ: Sociolog: Vær åben over for kønsopdelte svømmehaller

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen tager afstand fra kønsdelt svømning

LÆS OGSÅ: V: Kønsopdelt svømmeundervisning er fejlslagen integration

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx