Af Ritzau - 12/05-16 07:56

Politi: \Politi: "Skud" ved børnehave var sandsynligvis ikke skud

53-årig psykisk syg mand har sandsynligvis peget med pistollignende genstand efter børnehave-personale, lyder det fra politiet, der ikke mener, at der er blevet affyret skud.

storybild

En 53-årig mand på et psykiatrisk bosted er anholdt i en sag om trusler ved en børnehave i København. (Billede: Free/Www.colourbox.com)

To brag nær en børnehave i Hvidovre onsdag var sandsynligvis ikke skud, som først antaget, men fyrværkeri.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi, der i første omgang anholdt en 41-årig mand for episoden, fordi han passede på vidners signalement.

Men nu er der en ny udvikling i sagen.

- I løbet af eftermiddagen blev politiet kontaktet af personale på et nærliggende psykiatrisk center, som kunne oplyse, at en 53-årig patient på stedet muligvis havde affyret fyrværkeri ved børnehavn, og at det var sandsynligt, at patienten i den forbindelse havde peget på en ansat ved børnehavnen med en pistollignende genstand, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Den 53-årige mand er her til aften (onsdag, red.) blevet afhørt af politiet, og han har erkendt, at han havde været ved børnehaven, og han er nu sigtet for trusler. Den 41-årige, der blev anholdt i første omgang, er nu løsladt, hedder det videre.

DRAMA: Skyderi ved dansk børnehave
DRAMA: Skyderi ved dansk børnehave

Det var ved børnehaven Vedbyholm, at den dramatiske episode udspillede sig.

- I børnehaven hører de nogle brag, og en pædagog løber ud for at se, hvad der sker, fortalte kommunikationsansvarlig hos Københavns Vestegns Politi Claus Buhr tidligere onsdag.

- Ude på gaden står en mand med en pistol. Han peger på hende med pistolen og råber et eller andet, hvorefter han løber fra stedet.

Fra børnehaven bliver der ringet rundt til alle forældrene for at orientere om hændelsen, og en af kommunens psykologer er til stede for at yde krisehjælp til de forældre, medarbejdere og børn, der måtte have behov for det.

Politiet rykkede massivt ud, da alarmen kom, og et par timer senere blev en 41-årig mand, der angiveligt er psykisk syg, anholdt uden dramatik. Han er nu løsladt, men fortsat sigtet i sagen, oplyser vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi.

- Når vi får melding om skudafgivelse ved en børnehave, så tager vi ingen chancer, hvilket er baggrunden for, at vi indledte den omfattende politiaktion. Det er glædeligt, at vi nu angiveligt har fået afklaret forholdet, siger vicepolitiinspektør Henrik Frandsen fra Københavns Vestegns Politi.

Sådan her lød det første tweet fra Københavns Vestegns Politi, men senere har det vist sig, at det nok bare var fyværkeri:Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx