Af - 16/10-15 04:00; Opdateret: 16/10-15 12:22

Slut med klam flymad: Takeaway i 10 kilometers højdeSlut med klam flymad: Takeaway i 10 kilometers højde

Nyt koncept skal give passagererne i lufthavnen et alternativ til den sløje flymad.

Fly-to-go skal erstatte den kedelige flymad. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Duften af mad spreder sig i kabinen, sulten presser sig på, og endelig når stewardessen til dit sæde. Og så er det, du får leveret et potpourri af forbehandlede, lunkne fødevarer, der får dig til at overveje din definition af begrebet mad.

Men nu skal den sløje flymad udfordres, mener Københavns Lufthavn, der med et nyt takeaway-koncept sætter en solid streg under København som en af verdens madhovedstæder.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

For det skal være meget nemmere at medbringe lækkert mad i flyveren. Derfor introducerer lufthavnen nu 'Food-to-fly', hvor en række cafeer og restauranter tilbyder gourmet-takeaway, der let kan medbringes i 10 kilometers højde.

Konceptet bliver indført, fordi 25 procent af passagererne foretrækker at købe mad med på flyrejsen frem for i flyene.

- Det bygger på en ide om at give passagerene større valgfrihed i forhold til den mad, de kan vælge at tage med om bord, siger Lise Ryevad, chef for Airport Sales.

En foodtruck gør det lige nu let at få maden med, men fremover skal den hentes i de enkelte restauranter, der sørger for praktisk indpakning. FOTO: Ernst Tobisch

En af dem, som ser et potentiale i konceptet, er Gorm Wisweh fra Gorm’s Pizza.

- Ferien starter allerede i lufthavnen, og det involverer for mange passagerer et lækkert måltid og et godt glas vin. Derfor giver det mening for os at være med i konceptet, hvor vi kan give passagererne en god gastronomisk oplevelse med om bord.

Konceptet er dog udfordret af uvidenhed. Ifølge en undersøgelse fra Analyse Danmark er det nemlig kun hver anden passager, der er klar over, at man selv må medbringe fødevarer på flyrejsen.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx