Af - 26/01-17 17:47; Opdateret: 26/01-17 18:42

Metrobyggeri går ind i sidste fase: Se den vilde udsigt for (måske) sidste gangMetrobyggeri går ind i sidste fase: Se den vilde udsigt for (måske) sidste gang

Metrobyggeriet går ind i sin sidste fase nu, og snart tages flere kraner ned. Kom med op og se, den flotte udsigt, som den 24-årige Patryk har haft hver dag i tre år.

Kom med op og se, den flotte udsigt, som den 24-årige Patryk har haft hver dag i tre år.Journalist: Sophie HimmelstrupFotograf: Casper Søby Hansen Se video i større format i vores videosektion Videoportal

- Denne her kran er kun 36 meter høj. Den højeste kran jeg har arbejdet på var 220 meter høj, siger 24-årige Patryk Chruscicki fra Polen, mens han står i en lille elevator, der tager ham til toppen af den kran, som står midt i metrobyggeriet på Rådhuspladsen.

Patryk Chruscicki har de sidste tre år arbejdet som kranfører for CMT, Copenhagen Metro Team, som er hovedentreprenør under udarbejdelsen af den nye Cityring i København. Et arbejde, som Patryk har været glad for, men som snart slutter, da byggeriet lakker mod enden:

- Vi har allerede taget de første kraner ned ved Enghave Plads og Nørrebros Runddel, og flere kraner vil blive taget ned på vores byggepladser i de kommende måneder, siger Kåre Møller Madsen, pressekoordinator i Metroselskabet, der fortæller, at de næste par år kommer arbejdet til at gå med at få gjort stationerne færdig. Og det er et arbejde, der foregår langt under jorden, hvor man ikke har brug for kraner.

"Jeg er bange for vinden"
Tilbage i kranen sidder en glad Patryk. Han er så glad for at være kranfører, at han har oprettet en profil på det sociale medie Instagram. Her lægger han ofte billeder op af alt fra smukke solopgange over København til hans madpakke, som han tit spiser oppe i kranens top.

#copenhagen #københavn #afternoon #square #Capitol

Et billede slået op af @little.view den

- Højde er ikke en frygt for mig, men vinden er. Jeg er bange for vinden. Hver gang der er meget vind, så er jeg nervøs, for det er kun vind, der kan få kranen til at kollapse, siger Patryk, der fortæller, at en af hans venner engang kollapsede med en kran i en lille by i Polen, men han overlevede styrtet.

Hvilken kran Patryk skal arbejde på i fremtiden, ved han ikke, men han håber, at det er en meget høj kran. I mellemtiden kan danske passagerer se frem til at køre rundt med Cityringen, når den står klar i sommeren 2019.

Kom med op og se den flotte udsigt over København fra den 36 meter høje krans top.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DR bekræfter: Her er den nye X...
bt.dk
Uheld skaber lang kø på motorvej
bt.dk
Lejlighed på 15 kvadratmeter solgt...
bt.dk
Dansk sangerinde taler ud om mandens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx