Flere klager over hærværk til Distortion: 'Genovervej formatet'Flere klager over hærværk til Distortion: 'Genovervej formatet'

Efter flere klager over hærværk ved Distortion kræver Københavns Kommune, at festivalen genovervejer festens rammer.

Bildstrecke im Grossformat »

Billeder fra borgernes klager over Distortion

Smadrede porte, opbrudte døre og et ødelagt højbed. De store gadefester på årets Distortion på Nørrebro og Vesterbro gik hårdt ud over lokalbefolkningen.

Ifølge Københavns Kommune har klagerne i forbindelse med festivalen i år ændret karakter i forhold til tidligere.

Distortion-arrangør: Udlændinge er vilde med dansk fest
Distortion-arrangør: Udlændinge er vilde med dansk fest

- De konsekvenser, Distortion har haft for bydelenes borgere, har været anderledes end de andre år. Tidligere klagede folk over støj, men det var væk i år. Til gengæld var der mange flere hærværksklager, siger Jesper Sejerø Hansen, Bylivschef i Københavns Kommune.

Værst er det gået ud over området omkring Dybbølsgade på Vesterbro og Blegdamsvej på Nørrebro.

Distortion-svineri skal evalueres af kommunen
Distortion-svineri skal evalueres af kommunen

Her viser indsendte beboerbilleder, hvordan folk har tvunget sig adgang til en opgang og brugt den som pissoir. Et højbed, som beboerne i længere tid har passet frivilligt, er ligeledes blevet trampet i stykker, og flere porte er blevet smadret og har fået graffititags, mens tissetrængende gæster har indtaget gårdhaver.

Uddrag af en klage til kulturborgmesteren over årets Distortion:


Jeg vil opfordre jer til, helt seriøst at overveje at flytte 'festen' til et område UDEN opgange og almindelig bebyggelse. Vi kan leve med larmen og det faktum, at vi nærmest er gidsler i eget hjem 1 dag om året, MEN at være offentligt toilet non-stop fra 18-24!!! Det er bare ikke i orden!!!

Det får kommunen til at opfordre Distortion til at genoverveje formatet og rammerne for næste års gadefester, før tilladelsen til arrangementet kan gives.

Københavns Kommune understreger, at Distortion ikke direkte kan klandres for personernes dårlige opførsel, men alligevel leverer de en henstilling til festivalen:

DJ skælder ud på Distortion: Publikum stjal mine ting
DJ skælder ud på Distortion: Publikum stjal mine ting

- Det her kan komme til at betyde noget for fremtidens Distortion. De meget store scener, der minder om koncerter, og hvor 40.000 mennesker stimler sammen, er for meget. Det hører ikke hjemme i et gaderum – den erfaring, har vi gjort os i år, og det tager vi med til vores møder med Distortion, når vi kigger på næste års arrangement, siger Jesper Sejerø Hansen.

Distortion erkender, at de har et ansvar for gæsternes opførsel - dog kun til en vis grad.

- Distortion er fuldt ud bevidst om, at vi som arrangør har et ansvar for, at Distortions gadefester bliver ved med at være en gevinst uden sidestykke for København - nationalt som internationalt. Vi behandler hver enkelt hærværkssag individuelt, og i de tilfælde, hvor vi vurderer, at vi burde have forudset problemer, er vi gået ind og har ydet kompensation, siger festivalchef Mads Holm og fortsætter.

TV: Våd fest - Distortion-kongen hopper i kanalen
TV: Våd fest - Distortion-kongen hopper i kanalen

- Det betyder blandt andet, at vi har lavet et nyt blomsterbed på Vesterbro. Tilbage står dog stadig, at Distortion hverken kan eller vil stå til ansvar for, hvad enkeltstående individer foretager sig i forbindelse med Distortion. Hvilket er i fuld overensstemmelse ved vores dialog med politiet, der understreger, at hærværkssager skal politianmeldes af forurettede.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christian Stadil om bortvist...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
Har kæmpet i timevis: 50 mand har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx