Af - 17/09-13 09:18

Kim Larsens sangskat bliver til teaterKim Larsens sangskat bliver til teater

Som det første teater nogensinde har Aveny-T fået lov at lave en teaterkoncert baseret på sange og tekster fra Kim Larsens 40 år lange karriere.

storybild

Flere end 25 af Kim Larsens sange er med i teaterkoncerten - blandt andet 'Dagen før', 'Forklædt som voksen', 'Fru Sauterne', 'Hvis din far gi'r dig lov' og 'Papirsklip'. (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Hans sange er blevet sunget i 40 år. Og fra på fredag bliver Kim Larsens sange også sunget fra scenen på Frederiksberg-teatret Aveny-T, når der er premiere på teaterkoncerten ‘Dagen før’.

Som det første nogensinde har teatret fået lov at gå på opdagelse i Kim Larsens karriere og fortolke hans sange, og det får teaterdirektør Jon Stephensen til at kalde fredagens premiere for historisk.

LÆS OGSÅ: 100 københavnere viser byens skæbner

- Han er med os til barnedåb og til bryllup, til fest og når vi ligger i kisten i kirken. Kim Larsen er en levende klassiker, som vi nu får lov at fortolke, siger han.

De seneste år har flere kunstnere fået dedikeret en teaterkoncert. Nu bliver Kim Larsen medlem af klubben, der blandt andet tæller TV-2, Thomas Helmig og Anne Linnet. Hvorfor Kim Larsen ikke tidligere har fået sin egen, ligger lige for, mener Jon Stephensen.

LÆS OGSÅ. Poesibog og pølseret skal gøre onsdag festlig

- Jeg tror simpelthen ikke, han er blevet spurgt før. Vi spurgte, og han sagde ja. Det er jeg taknemmelig for, men også ydmyg overfor, siger Jon Stephensen.

At Kim Larsens musik har haft betydning i de fleste danskeres liv mærkes på holdet bag forestillingen, som alle ‘namedropper’ Kim Larsen-titler og anekdoter fra deres liv. For Jimmy Jørgensen, der medvirker i forestillingen, er det blandt andet mindet om den første store kærlighed, der træder frem.

- Jeg kan huske, at jeg som 12-årig stod med Tina nede i kælderen og hørte ‘Kvinde min’ på rejsegrammofonen og bare var så forelsket i hende, siger han og tilføjer:

- Når man vender tilbage til hans musik, husker man pludselig, hvor meget hans lydtapet har været en del af ens liv.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager dræbt i arbejdsulykke
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Kim Larsens søn var bange for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx