Af - 26/09-14 15:21

Mobile madboder hitter: Maja og Mads sælger ostemadder til en 10'erMobile madboder hitter: Maja og Mads sælger ostemadder til en 10'er

Det vrimler med cykelboder i København, som oplever en stor stigning.

storybild

'Ostemadder 10 kr.' havde første åbningsdag i juli. (Billede: Privat)

En pandekage, is eller ostemad – alt serveret fra en cykel. Det koncept er på få år gået fra at være nyt og ukendt til populært og i stor stigning.

For tre år siden blev der givet 101 tilladelser til cykelvogne. I år er der allerede udsendt mere end 400.

- Frem til sidste år betalte man en årlig afgift for at have en cykelbod i indre by, og den er nu fjernet. Det har resulteret i en stor stigning af tilladelser i hele byen, siger Tanja Jensen, der er bylivsrådgiver i Københavns Kommune.

Stig er nummer 1: Har siddet i kø til ny iPhone siden i morges
Stig er nummer 1: Har siddet i kø til ny iPhone siden i morges

Som udgangspunkt kan sælgerne frit placere sig, men i enkelte områder er der en rotationsordning. Udvælgelsen tager udgangspunkt i kriterier som sundhed, økologi og bæredygtighed.

- Det er vigtigt for os, at der er et varieret udbud. Til at starte med var det især vandvogne og pandekagevogne, men nu er der også vogne, hvor alt bliver lavet fra bunden, økologisk eller endda med solceller. Jo flere tilladelser vi giver, jo flere finder på noget sjovt, siger hun.

Røde heste evakueret fra Kongens Nytorv
Røde heste evakueret fra Kongens Nytorv

En af de nye cykelboder er »Ostemadder 10 kr.« Bag står 19-årige Maja Jeppesen og 24-årige Mads von Borries, som begge er studerende. De fandt på idéen, da de savnede rugbrødsmadder under en rejse.

- Det er meget fleksibelt, og man kan altid bare tage boden ud, når det passer. På det seneste har vejret dog ikke været med os, for vores bod er ikke vandtæt, siger Maja Jeppesen.

Hun er dog ikke i tvivl om, det er det værd.

- Vi har ikke fået penge ud af det, men det er en god erfaring med at starte noget op selv. Man møder en masse mennesker, og det er bare en hyggelig oplevelse, siger hun.

LÆS OGSÅ: Dansk eksperiment tester gavmildhed: Hør de rørende ord fra en hjemløs

LÆS OGSÅ: Kæmpe stigning: Her er lommetyvene værst

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Medarbejdere tvinges til Jylland...
bt.dk
Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx