Af - 12/05-15 10:08

Anmelderrost restaurant får sur smiley og en bødeAnmelderrost restaurant får sur smiley og en bøde

Chai Wong på Frederiksberg får en sur smiley, efter fødevarekontrollen kom på besøg. Men indehaverne klager over bøden.

Bildstrecke im Grossformat »

Den michelin-anerkendte kok Henrik Yde er kendt for at være indehaver af Kiin Kiin og en række andre asiatiske restaurationer. Han åbnede Chai Wong på Thorvaldensgade på Frederiksberg i 2011 sammen med Lertchai Treetawatchaiwong. Her faldt madanmelderne i svime over den asiatiskinspirerede restaurant.

Men det seneste kontrolbesøg fra fødevarestyrelsen resulterede dog i en sur smiley.

Her fandt man havbars, der målte 5,2 grader i køleskabet. Derudover blev en omgang fersk kylling, der var i en beholder på et køkkenbord, målt til 15,9 grader. Virksomheden oplyste, at de havde taget kyllingen ud 30 minutter, før kontrollen kom på besøg, da den skulle tilberedes. For sidstnævnte forhold udskrev fødevarekontrollen en bøde på 10.000 kroner, som Henrik Yde har indgivet en klage over, oplyser han til metroxpress.

Se billeder fra kontrolbesøget i toppen af artiklen. Metroxpress har ikke fået aktindsigt i billederne af den lune kylling, da dette forhold kan udvikle sig til en straffesag, hvis Chai Wong nægter at betale bøden.

Derudover blev det indskærpet over for Chai Wong, at rengøringen skulle være bedre. Her fremgår det blandt andet af kontrolrapporten:

'Der er mørke belægninger af indtørret snavs på gulv og vægge særligt langt kanter og bagved inventar. Der er meget snavs på væg bagved bordkant ved vask i produktionslokale. Opvaskemaskinen fremstår med snavs'.

- Vi retter ind og er kede af det, siger Henrik Yde til det punkt.

Selve kontrolbesøget foregik angiveligt under kritisable omstændigheder. Fødevarestyrelsens medarbejdere tog ingen hensyn til Chai Wongs køkkenpersonale, der blev dybt forskrækket, da de angiveligt brasede ind i køkkenet. Her skulle de have råbt af køkkenpersonalet, der i øvrigt ikke taler dansk, hvorfor de blev dybt forskrækkede.

Det kan fødevarechef Bjørn Wirlander ikke genkende:

- De to tilsynsførende, der var derude, kan ikke genkende situationen. De meldte samstemmigt tilbage, at det foregik stille og roligt, og der har ikke været nogle hævede stemmer. Helt grundlæggende har vi ikke nogen interesse i at hæve stemmerne, og skabe en dårlig stemning. Det skal være en situation, som alle kan leve med, siger han til metroxpress og fortsætter:

- Der er jo virksomheder, der har ikke etniske danskere ansatte, men det er meget sjældent, at vi har afgørende problemer med kommunikationen.


LÆS OGSÅ: Ny natklub får sur smiley og politianmeldelse efter to dage

LÆS OGSÅ: Skimmel på hylder udløser sur smiley til Superbrugsen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx