Af - 26/03-15 11:12

Kæmpe investering skal sikre flere boliger til ungeKæmpe investering skal sikre flere boliger til unge

Københavnske politiker er klar med den største kommunale investering i almene boliger til unge og familier i nyere tid.

storybild

København får flere almene ungdoms- og familieboliger. (Billede: Polfoto/Arkiv)

450 nye, almene ungdomsboliger og 650 nye, almene familieboliger er på vej i København, efter et politisk flertal på Københavns Rådhus i aftes vedtog en ny boligpakke, der skal være med til at nå målet om, at hver femte bolig i København i fremtiden er en almen bolig. Boligpakken lyder på 552 millioner kroner og er ifølge partierne bag aftalen den største kommunale investering i almene boliger i nyere tid.

- Vi griber nu en historisk mulighed for at skabe en blandet by, hvor også københavnere med almindelige indkomster, studerende og socialt udsatte kan få fodfæste på boligmarkedet i de attraktive områder af byen, der var ved at udvikle sig til rigmandsghettoer, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhedslisten) i en pressemeddelelse.

OVERBLIK: Her skal fremtidens unge bo i København
OVERBLIK: Her skal fremtidens unge bo i København

Enhedslisten står sammen med Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og SF bag aftalen.

SF’s boligordfører Sisse Marie Welling er tilfreds med aftalen, men understreger, at det fortsat er vigtigt at investere yderligere i boliger til unge.

- Det er ikke rimeligt, at unge næsten er færdige med deres uddannelse, før de kan få en permanent bolig i København. Der skal mere til, men det her er et skridt i den rigtige retning, og vi er rigtig glade for, at 450 unge i fremtiden kan undgå en plads i boligkøen, siger hun.

Minilejligheder skal løse boligmangel til unge
Minilejligheder skal løse boligmangel til unge

Boligpakken finansieres af et engangsbeløb, som kommunen får ved at frasige sig retten til at tilbagekøbe grunde i kommuner rundt om hovedstaden. Det har skaffet København 602 millioner kroner, og her bruges langt størstedelen til at sikre billige boliger i byen.

En nylig lovændring gør det muligt for kommunen at låne penge til almene boligselskaber til køb af attraktive grunde i bydele med høje grundpriser, og her bruger København 300 millioner kroner til at sikre grundkøbslån til cirka 2.000 boliger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx