Af - 16/09-15 10:49

Shawarma-mesterskab: Disse deltagere har tidligere fået sure smileysShawarma-mesterskab: Disse deltagere har tidligere fået sure smileys

Flere deltagere til weekendens shawarma-mesterskab har sure smileys på samvittigheden.

Bildstrecke im Grossformat »

Af de elleve restauranter, der på lørdag stiller op til Nørrebrogade-mesterskaberne i shawarma, har tre haft Fødevarestyrelsen på nakken i løbet af det seneste år.

Især spisestederne 'La Centrale' og 'Konak Kebab' skiller sig ud fra feltet med to sure smileys i streg inden blot fire kontrolbesøg.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Hos 'La Centrale' var hygiejnen og rengøringen på flere områder så grel i starten af foråret, at fødevarekontrollen kvitterede med en møgsur smiley og fire bøder på 5000 kroner stykket.

Da Fødevarekontrollen to måneder senere vendte tilbage, var de værste ting bragt i orden. Men fordi der blev sjusket med fødevarehåndteringen, og indehaveren ikke havde hængt kontrolrapporten fra det tidligere besøg op, udløste det en sur smiley på ny.

Hos Konak Kebab var det fødevarehåndteringen, den var gal med ved første besøg sidst i maj, hvilket udløste 5000 kroner i bøde og en sur smiley. Ved det andet kontrolbesøg, der fandt sted en måned senere, var dette bragt i orden. Men kontrolrapporten fra det tidligere besøg hang ikke i vinduet, hvilket prompte udløste et surt smil på ny til restauranten.

Ny shawarma-mester kåret på Nørrebro
Ny shawarma-mester kåret på Nørrebro

På trods af stregerne i regningen har begge spisesteder dog efterfølgende fået en glad en smiley ved deres seneste kontrolbesøg. Og spørger man restauranterne, er der heller ikke længere noget at komme efter.

- Fejlene er rettet. Vi har haft en konsulent til at gennemgå alt hos, og indrettet os efter det, siger La Centrales ejer, Mahir Malikshahi. Hos Konak Kebab garanterer bestyrer Ferit Hamid, at der i dag er ‘to hundrede procent styr på det’.

- Det var en uheldig periode. Grunden til at rapporten ikke kom op at hænge, var fordi jeg var på ferie, siger Ferit Hamid.

Opfinderen af döner-kebabben er død
Opfinderen af döner-kebabben er død

Det er Nørrebro Lokaludvalg, der står bag lørdagens shawarma-mesterskab. Her mener formand, Mogens Petersen. ikke, at lokaludvalget bør sortere deltagere fra konkurrencen, hvis de tidligere har sløset med fødevarereglerne.

- Hvis de har fået rettet op på det, kan jeg ikke se noget problem i, at de er med, siger Mogens Petersen.

LÆS OGSÅ: Syv personer frygtes smittet af farlig bakterie i kebab

LÆS OGSÅ: Teori: 14-årig pige massevoldtaget og hakket til kebab

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx