Af - 21/08-14 15:42

Borgmester vil kigge på om Københavnerne har givet penge til sharia-støtteBorgmester vil kigge på om Københavnerne har givet penge til sharia-støtte

Københavns kulturborgmester vil have undersøgt, om kommunen har støttet en forening, der arbejder for at indføre en shariastat.

storybild

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) vil have undersøgt, om Københavns Kommune har støttet en forening, der går ind for sharialovgivning. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Københavns Kommune har givet tilskud til en nødhjælpsorganisation, hvis formand åbent støtter en islamisk stat med shari-lovgivning. Det oplyser Radio 24syv.

Ifølge radioen sælger en ung københavnsk familiefar i fuld åbenhed mærker til at sætte bag på bilen med logoet for IS, Islamisk Stat, som er den islamistiske organisation, der blandt andet står bag terror og henrettelser i Syrien og Irak.

Guardian: Dansker er taget som gidsel i Syrien
Guardian: Dansker er taget som gidsel i Syrien

Samtidig viser en aktindsigt, radiostationen har fået, at Københavns Kommune i 2013 har givet tilskud til foreningen De Humanitære Hjerter, hvorfra mærkerne sælges, og stillet lokaler til rådighed for den.

Formanden selv, Ali Daghim, siger til Radio 24syv, at han ikke støtter Islamisk Stat, men at han støtter ideen om en islamisk stat og udbredelsen af sharia-lovgivning.

Avis: Islamisk Stat har en fraktion i Danmark
Avis: Islamisk Stat har en fraktion i Danmark

- Vi mener, at den bedste løsning i det her univers, er en islamisk stat, fordi den islamiske stat kommer til at opfylde alle krav, hvor alle bliver behandlet, som det skal være under islamisk lov, siger Ali Daghim, der også siger, at afhugning af hænder bør være en almindelig straf mod kriminelle.

Overfor TV 2 understreger formanden efterfølgende, at han ikke støtter Islamisk Stat, selv om han støtter en shariastat.

Politiet undersøger islamisk kulturhus på våbenmistanke
Politiet undersøger islamisk kulturhus på våbenmistanke

- IS er begyndt at dræbe folk af den mindste grund, og det er ikke acceptabelt hverken i Syrien eller i Irak. Det er min holdning, siger Ali Daghim til TV 2.

Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) har nu sat gang i en undersøgelse af foreningen i gang.

- Jeg er meget chokeret over, at Københavns Kommune har givet støtte til den her forening sidste år. Der er ingen tvivl om, at vi nu går foreningen igennem igen for at se, hvad det reelle indhold af den er. Det er klart, at rent juridisk og lovgivningsmæssigt, så er det jo sådan, at hvis foreningens aktiviteter er lovlige og indeholder det, som de skal ifølge det tilskud og den ansøgning, som de har sendt ind, så er det to adskilte ting, men jeg synes, at det er problematisk, når formanden har de her holdninger, siger Carl Christian Ebbesen til radiokanalen.

Politi ledte efter automatvåben i islamisk kulturhus: Her er fundene
Politi ledte efter automatvåben i islamisk kulturhus: Her er fundene

Advokat Bjørn Elmquist vurderer overfor TV 2 News, at manden risikerer en sigtelse efter terror-paragraffen i den danske straffelov.

- Den handlemåde gør, at han læner sig op af en sigtelse, siger han.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx