Af - 02/04-14 10:00

Fordommen lever: Pigerne rapser, drengene ryger hashFordommen lever: Pigerne rapser, drengene ryger hash

Piger og drenge i København bliver stadig snuppet for vidt forskellige forbrydelser, selv forskellen måske slet ikke er så stor

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Piger rapser og drenge ryger hash. Det er en fordom, der går igen i Københavns Politis statistikker for mindreårige.

- Pigerne bliver meget oftere taget for butikstyveri, selv om spørgeundersøgelser viser, at de ikke er værre end drenge på det punkt. Det er ikke fordi pigerne er dårligere til at stjæle, men fordi der bliver holdt mere øje med dem, siger Torben Randrup, der er specialkonsulent i Københavns Politis kriminalpræventive afdeling.

Nikkede skalle i SuperBrugsen: Ville røve for 540 kroner
Nikkede skalle i SuperBrugsen: Ville røve for 540 kroner

Han har sammenlignet sigtelser med de såkaldte selvrapporteringsundersøgelser, hvor de unge udspørges om kriminalitet. Og her stikker sager om hash også ud.

- Når vi ser på narkosigtelser, så er der langt flere drenge iblandt end piger, men når vi spørger de unge, så er der stort set lige mange piger og drenge, der har prøvet at ryge hash, siger han, men tager dog det forbehold, at sigtelserne kan afspejle, at det er drengene, der oftest holder hashen.

Restauratører raser: Kunderne snyder tjeneren
Restauratører raser: Kunderne snyder tjeneren

Og ifølge Rannvá Møller Thomsen, der er analytiker i Det Kriminalpræventive Råd, kan sigtelser ikke stå alene, hvis man skal have et billede af hvordan de unge opfører sig, da de også afspejler hvilket et fokus man har i samfundet. Men det er ikke kun de voksne, der kan tage fejl.

- De sociale overdrivelser trives også godt blandt de unge. De tror ofte, at andre unge stjæler, ryger eller drikker mere end de gør, siger hun og tilføjer, at det igen kan påvirke de unges adfærd.

Peter fyret som tyv: Nu får han erstatning
Peter fyret som tyv: Nu får han erstatning

- Hvis de tror, andre gør noget bestemt, kan de også finde på at gøre det. Derfor gælder det om, at få oplyst om, hvordan virkeligheden faktisk ser ud, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Video af landsholdet deler vandene:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx