Af - 13/05-14 10:31

Børn møder op til cykeltest på ulovlige cyklerBørn møder op til cykeltest på ulovlige cykler

Politiet oplever at måtte afvise børnecykler ved skolernes cykeltest. Forældrene skal huske deres ansvar, mener Rådet for Sikker Trafik

storybild

(Billede: Polfoto)

Dårlige bremser, manglende reflekser og defekte ringeklokker. Hver eneste gang Københavns Politi afholder en cykeltest for en af byens 6. klasser, er der børn der får deres ulovlige cykler afvist.

Det fortæller politiassistent Katja Lundgaard, der har afholdt cykeltesten i Købehavn og på Frederiksberg de sidste fire år.

Justin imponeret over København: Jeg har aldrig set noget lignende
Justin imponeret over København: Jeg har aldrig set noget lignende

- En stor del kommer af uvidenhed, men noget skyldes måske også, at mange forældre ikke ser det som særligt vigtig, at cyklen er i orden, siger Katja Lundgaard, der mener at forældrenes cykeladfærd i høj grad smitter på børnene. Hun oplever børn cykle væk fra prøven bagefter på fortovet ‘fordi det jo bare er en lille tur’. Og mentaliteten med at de små ting ikke synes vigtige, bemærker formand for Cyklistforbundet, Jette Gotsche, også.

- Det er selvfølgelig alvorligere, hvis bremserne ikke virker end hvis det er ringeklokken, men alt andet lige, så øger det jo risikoen for at der kan ske noget, hvis cyklen ikke er i orden, siger hun og tilføjer, at der er en grund til at man laver disse regler.

Her bliver cykelstien snart tre meter bred
Her bliver cykelstien snart tre meter bred

Hos Rådet for Sikker Trafik opfordrer man forældrene til at genoptage ansvaret for børnenes cykler.
- Mange forældre giver slip, når børnene er blevet selvtransporterende i 11-årsalderen og bliver først bekymrede igen, når det bliver tid til at tage kørekort. Men der er det vigtigt stadig at være opmærksom og lige køre en tur med børnene og se, hvordan det går, siger Gitte Aagaard, der er pædagogisk konsulent for rådet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Udstødt stjerne blev hyldet og lagt...
bt.dk
Verdens ældste er død som 117-årig på...
bt.dk
Test din paratviden: Kan du komme ind...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx