Af - 19/05-14 10:41

Politikere vil droppe idræt og kultur i NordhavnPolitikere vil droppe idræt og kultur i Nordhavn

Kulturborgmesteren frygter, at man begår samme fejl som i Ørestad ved ikke at tænke idræt og kultur ind i den nye bydel fra begyndelsen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Flere boliger og mindre plads til kultur- og idrætsliv. Sådan bliver virkeligheden i det nye Nordhavn-kvarter, hvis et flertal af politikere i Københavns Borgerrepræsentation får deres vilje.

De vil ændre den oprindelige lokalplan, hvor DLG-siloen er reserveret til kultur- og idrætsformål og i stedet lave boliger og erhverv i det kendte vartegn.

Men det vil være at gentage fejlene fra Ørestaden, mener kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

- Der er en desperat mangel på kultur- og idrætsfaciliteter i København. Her er der reserveret en grund og en bygning til formålet, og så er det dybt problematisk, hvis vi begår den samme fejl som i Ørestad. Så ender vi med en bydel, hvor der kun er boliger og erhverv, men ikke alt det, som giver folk lyst til at bo der, siger han og understreger, at hans kritik især handler om, at man i forslaget ikke har anvist en ny grund til fritidsaktiviteter i stedet for siloen.

Ikonisk silo bliver til boliger
Ikonisk silo bliver til boliger

- Der skal bo 40.000 mennesker i Nordhavn, og så bliver der behov for fodboldbaner, svømmehaller, biblioteker og kulturhuse, siger han.
Blandt andre Socialdemokratiet er for forslaget, men ifølge Yildiz Akdogan (S), der også sidder i kulturudvalget, skyldes siloens nye rolle blandt andet, at ingen kulturinstitutioner har ønsket at flytte ind i den. Men det betyder ikke, at hendes parti har glemt kulturlivet.

Turister strander i havnen
Turister strander i havnen

- Vi er mange politikere, der er opmærksomme på, at det ikke skal ende som i Ørestaden. Så det er afgjort noget vi vil tænke ind i den kommende kommuneplansstrategi, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sophie Løhde om forhandlinger: 'Det...
bt.dk
Betina Hald Engmark: Sådan blev jeg...
bt.dk
Dansk modehus med blodrøde tal: Har...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx