Af - 25/02-14 15:05; Opdateret: 25/02-14 15:18

Her bliver cykelstien snart tre meter bredHer bliver cykelstien snart tre meter bred

Cykelstien på det indre Vesterbrogade får snart samme bredde som på Nørrebrogade.

storybild

(Billede: Polfoto)

De 15.000 cyklister, der hver dag cykler på Vesterbrogade får snart mere plads til at brede sig på. Det er netop blevet besluttet at cykelstien på det inderste af gaden til foråret skal gøres ekstra bred.


- Cyklisterne holder hver dag i kø og kører ubehageligt tæt, der hvor cykelstierne er for smalle. Derfor skal vi gøre cykelstierne bredere der, hvor der er mest trængsel, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), der også håber på, at det vil få flere til at lade bilen stå.

Fra Gasværksvej til Colbjørnsensgade vil cykelstien i begge retninger bliver udvidet til omkring tre meter og der laves en bushelle til buspassagerer.

Nu bliver det lovligt at dreje til højre trods rødt lys
Nu bliver det lovligt at dreje til højre trods rødt lys

Hos Dansk Cyklist Forbund er man rigtig glad for de ekstra meter at cykle på, men så gerne at cykelstien længere ude også var med.

S og K går til kamp mod cykeltyverier
S og K går til kamp mod cykeltyverier

- Selv om der er mest trafik inderst på Vesterbrogade, så er den jo en stor indfaldsvej til København. Der kommer rigtig mange ude fra Rødovre, og jeg er sikker på, at der er nogle strækninger længere ud af Vesterbrogade, hvor der også er brug for mere plads, siger Erik Hjulmand, der er formand for københavnsafdelingen af Dansk Cyklist Forbund.

Frederiksberg erklærer cykelkrig mod København
Frederiksberg erklærer cykelkrig mod København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx