11/09-13 15:28

Ny bandeaftale skal øge tryghedenNy bandeaftale skal øge trygheden

Tre kommuner på Københavns Vestegn og politiet vil lave profiler på unge i fare for at ryge ind i en bande.

storybild

De unge skal spottes, før de ender i kløerne hos banderne. (Billede: Modelfoto/Polfoto)

Børn og unge med en særlig risiko for at ryge i kløerne på banderne skal spottes, og der skal udvikles redskaber til at undgå, at de unge rent faktisk rekrutteres af banderne.

Det er nogle af de nye tiltag, som Københavns Vestegns Politi og kommunerne i Herlev, Ballerup og Gladsaxe har aftalt i en ny partnerskabsaftale om en forstærket indsats mod bandekriminalitet.

LÆS OGSÅ: Banders fredsforhandling bryder sammen

- Vi har set en god udvikling siden maj, og nu har vi aftalt at fastholde, forstærke og udvikle indsatsen mod banderne, siger politidirektør Kim Christiansen i en pressemeddelelse.

Bandekonflikten blussende op i starten af året, hvor Vestegnen oplevede flere skudopgør på åben gade og blandt andet et skuddrab på den 19-årige Jonathan Taboryski på Høje Gladsaxe Torv 11. januar.

Målet med indsatsen er at øge trygheden i kommunernes udsatte boligområder, og den skal finde nye måder at bremse unges rekruttering til bandemiljøerne som supplement til det eksisterende banderåd og exit-programmer.

LÆS OGSÅ: Politi i aktion 40 steder mod bander og rockere

- Vi vil samle alle gode lokale kræfter i boligområder med bander i en fælles indsats. De skal kende fakta og vide, hvad vi gør, og hvordan de kan bidrage. Omvendt vil vi gerne høre deres oplevelser, idéer og ønsker, siger politidirektøren.

Helt konkret forpligter kommuner og politiet sig til at lave såkaldte risikoprofiler af børn og unge med særlig risiko for at blive rekrutteret til bandemiljøer.

Samtidig skal der findes metoder til at bremse en negativ udvikling for børn og unge med en risikoprofil og laves nye kriminalitetsforebyggende initiativer til at forhindre rekruttering.

Aftalen blev formelt underskrevet onsdag af politidirektøren og borgmestrene Thomas Gyldal Petersen (S) fra Herlev, Karin Søjberg Holst (S) fra Gladsaxe og Jesper Würtzen (S) fra Ballerup.

Partnerskabet er foreløbig aftalt til at køre frem til 2016 med et formandskab, som skifter mellem kommunerne. Herlev har formandskabet til 2015.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Ståle om sit hold: Ingen har dumpet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx