Af - 27/02-14 16:45

Betjente ønsker ikke at vogte hampmarkerBetjente ønsker ikke at vogte hampmarker

Overborgmester Frank Jensens forslag om at legalisere hash og dyrke det på marker, som politiet skal bevogte, huer ikke politiformand.

storybild

(Billede: Polfoto)

Københavns Kommune skal sælge hash lovligt, mener overborgmester Frank Jensen (S). Han foreslår, at kommunen selv skal dyrke hashen på marker ude på landet.

Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash
Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash

- Der er detaljer i modellen, som først vil blive endelig besluttet, når regeringen har sagt ja til et forsøg med legalisering af hash i København, skriver overborgmester Frank Jensen i en kommentar til metroxpress og tilføjer, at det vil være oplagt at bruge ekspertise fra udlandet, for eksempel Storbritannien.

Derfor får du fråder på af at ryge hash
Derfor får du fråder på af at ryge hash

- I Danmark kan man forestille sig, at dyrkningen sker i områder af landet, hvor man i forvejen har landbrug og hvor man samtidig kan styrke et lokalt erhvervsliv, skriver overborgmester Frank Jensen.

Københavns Kommune oplyser til metroxpress, at det i forbindelse med dyrkningen vil være naturligt, at politiet er indvolveret, da der er risiko for, at hampplanterne vil kunne blive høstet, stjålet og solgt i udlandet, men at man først vil finde en konkret model for dyrkningen, hvis forslaget bliver vedtaget i Folketinget.

Professor: Gymnasierne har massive problemer med hash
Professor: Gymnasierne har massive problemer med hash

Men forslaget får en hård medfart fra formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt. Ifølge Oxfeldt er flertallet af hans betjente også imod.

- Fordi legalisering af hash er et politisk spørgsmål er det noget, politiet generalt ikke udtaler sig om. Men det kan jeg, og jeg ved, at flertallet i politiet ikke ønsker, at hash bliver legaliseret, siger Claus Oxfeldt.

Professor: Almindeligt elever ryger hash i frikvateret
Professor: Almindeligt elever ryger hash i frikvateret

Hvorvidt politiet har ressourcer til beskyttelse af hampmarker er ikke noget, Claus Oxfeldt vil tage stilling til før forslaget eventuelt bliver vedtaget i Folketinget.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overvældende interesse for at se...
bt.dk
OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Wozniacki risikerer at miste...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx