Af - 09/12-15 08:10

Rekordmange i hovedstaden henvises til et privat hospitalRekordmange i hovedstaden henvises til et privat hospital

Alene i år er næsten 37.000 patienter blevet henvist til privathospitaler, og det er ny rekord, viser en rapport.

storybild

De offentlige hospitaler kan have svært ved at stille diagnoser eller lave forberedende undersøgelser - altså udredninger - inden for de 30 dage, som loven tilskriver. (Billede: Polfoto)

Flere henvises til privathospitaler i Region Hovedstaden, skriver DR P4 København.

Alene i år er næsten 37.000 patienter blevet henvist til privathospitaler, og det er ny rekord, viser en rapport fra Danske Regioner.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Den udvikling kan man godt nikke genkendende til på privathospitalet Aleris Hamlet. Her ser man især patienter, der skal udredes, siger lægefaglig direktør Bent Wulff Jacobsen:

- Rigtig mange af de her patienter har behov for at blive udredt, men ikke ret mange af dem kræver operation, siger han til DR P4 København.

Tiltalt overlæge afviser bedrag: Pengene var mine
Tiltalt overlæge afviser bedrag: Pengene var mine

De offentlige hospitaler kan have svært ved at stille diagnoser eller lave forberedende undersøgelser - altså udredninger - inden for de 30 dage, som loven tilskriver.

Og det kan være en fornuftig forretning, når det offentlige sundhedsvæsen sender patienter videre hovedstadens patienter privathospitaler. For det kan gøres til en god pris, vurderer Jakob Kjellberg, professor i sundhedsøkonomi for KORA:

- Hvor vi tidligere havde nogle udfordringer om prissætningen af de privates ydelser, som endte i hele den her overbetalingssag, så kører det i dag på nogle udbud, hvor man faktisk kan få en række af de her ydelser til en ganske fornuftig pris, siger han til DR P4 København.

På to sygehuse kan du nu give karakterer til lægerne
På to sygehuse kan du nu give karakterer til lægerne

Skridt i den rigtige retning
Spørger man paraplyorganisationen Danske Patienter, er det et skridt i den rigtige retning, hvis flere patienter får hurtigere behandling:

- Som udgangspunkt er det for de fleste patienter ikke afgørende om behandling og udredning foregår i offentligt sygehus eller privat regi. Det vigtigste er, at man hurtigt kan blive udredt og komme i behandling, siger direktør i Danske Patienter, Morten Freil til DR P4 København.

Hvis det står til regeringen, skal der fremover være såkaldt udvidet udredningsgaranti. Men det kan ramme de svageste patienter, vurderer Morten Freil.

- Det vil typisk være dem med flest ressourcer, der har overskud til at søge tilbud, og som rent faktisk vil kunne gøre brug af det. Det betyder, at man ligger mere ansvar over til patienten for at blive udredt inden

LÆS OGSÅ: Hospitaler i Midtjylland sparer på donorblodet

LÆS OGSÅ: Regioner: Farlige bakterier skal stoppes før hospitalet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx