Politikere kræver svar på boligkaos: 'Det er noget svineri'Politikere kræver svar på boligkaos: 'Det er noget svineri'

Metroxpress' afdækning af hvordan 250 studerende på Amager er blevet indlogeret i et ufærdigt byggeri, får nu flere politikere til at kræve svar.

Bildstrecke im Grossformat »

Metroxpress har de seneste dage berettet om, hvordan 250 internationale studerende er kommet i klemme i en byggeprojekt på Amager, fordi deres nye hjem - CPH Studio Hotel - endnu ikke står færdigt.

Men nu bliver sagen bliver taget op i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune. Tre af udvalgets medlemmer kræver en redegørelse i sagen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Vi må ind og se på, hvad det er for en tilladelse, vi har givet, om det er forsvarligt at lade de unge bo der og om vi skal give ejeren et påbud, siger Mette Annelie Rasmussen (R), som bakkes op af Jakob Næsager (K) og Peter Thiele (S).

- Jeg synes, det er noget værre svineri, at universitetet som en statslig udlejer vil være bekendt at udleje det her, når de ikke er hverken halvt eller helt færdige, siger Jakob Næsager og påpeger, at kommunen har ansvaret for at sikre, at alle tilladelser er i orden:

- Noget tyder på, at man har sjusket, og at den slags tilladelser hænger for løst.

Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (EL) oplyser, at han nu har bedt sin forvaltning om at se på sagen.

- Jeg kender ikke den konkrete sag. Men de forhold, metroxpress beskriver, lyder fuldstændigt uacceptable, siger han.

Både Københavns Universitets Boligfond, som står for udlejningen, og medejer af CPH Studio Hotel Jacob Moesgaard beklager sagen på Krimsvej.

- CPH Studio Hotel er selvfølgelig forsvarlig og lovlig at bebo, og vi er allerede rigtig langt med at komme igennem alle fejl og mangler, siger Jacob Moesgaard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx