Af - 03/06-15 17:05; Opdateret: 03/06-15 17:29

Nørrebros butiksejere barrikaderer sig mod Distortion-tissereNørrebros butiksejere barrikaderer sig mod Distortion-tissere

Små erhvervsdrivende på Nørrebro er 'trætte af pis', og derfor tager de i dag deres forholdsregler, når tusindvis af tissetrængende fylder gaderne under Distortion.

Bildstrecke im Grossformat »

Normalt kommer de kun frem, når DMI varsler skybrud eller kraftigt uvejr. De specialkonstruerede trækasser, som barrikaderer trappesatsen og forhindrer vandet i at trænge ind under døren.

Men i dag er de også kommet frem. Under Distortion skal de agere sidste bastion mod de mange tissetrængende gæster, som - af en eller anden årsag - elsker at pisse ned i de små kælderskakter.

Surprise! Dansk verdensstjerne vælter Distortion
Surprise! Dansk verdensstjerne vælter Distortion

Én af dem er Laila Elise Jensen. Hun ejer Elise Hudpleje, som ligger i Birkegade 7. Epicentret for fest og ballade.

- Det er 100 procent sikkert, at den skal op i dag. Der skal under ingen omstændigheder tis ned i butikken, siger Laila Elise Jensen, da metroxpress møder hende ude foran butikken onsdag eftermiddag.

Pantsamler-vest hjælper Noboman mod chikane: 'Folk kan være lede'
Pantsamler-vest hjælper Noboman mod chikane: 'Folk kan være lede'

- Når jeg lukker her om et kvarter, kommer den op, siger hun med et stort smil.

Hun har haft butikken i to og et halvt år, og selvom hun i dag er nødt til at tage sine forholdsregler mod tissetrængende festivalgæster, har hun intet imod gadefesten.

- Jeg synes bare, det er hyggeligt. Og det hører ligesom med, når man vælger at have en butik midt på Nørrebro. Og så er det jo én dag, der er tale om. Det går nok, lyder det overskudsagtigt fra Laila Elise Jensen.

Metroxpress ville gerne have talt med flere butiksejere i kælderen, men de fleste havde valgt at holde tidlig fyraften og sat barrikaden for døren.

Færre klager over Distortion
Færre klager over Distortion

Guide: 10 anderledes oplevelser til Distortion
Guide: 10 anderledes oplevelser til Distortion

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx