Af - 12/02-16 11:24; Opdateret: 12/02-16 11:38

Ud med bilerne: På denne dag bliver København bilfriUd med bilerne: På denne dag bliver København bilfri

Efter et længere tilløb tyder alt nu på, at København får sin egen bilfri søndag i midten af september.

storybild

Den sidste bilfri søndag var i februar 1974. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Normalt kender man H.C. Andersens Boulevard som hovedstadens trafikpulsåre nummer et, men til september bliver bilernes buldren udskiftet med massevis af glade mennesker.

København får nemlig sin første bilfri søndag den 18. september, hvor adskillige zoner i byen bliver lukket ned for bilister, så folkemasserne kan indtage gaderne.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) glæder sig til dagen:

Populær parisergade bliver bilfri
Populær parisergade bliver bilfri

- Ved at bandlyse biler for en dag giver vi københavnere og turister mulighed for at opleve, hvordan byen kan bruges, når vi ikke skal sørge for plads til forurenende køretøjer. Jeg er spændt på at se dagen blive forløst, og jeg er sikker på, at det bliver noget helt særligt.

Indtil videre er det planlagt, at H.C. Andersens Boulevard samt centrale gader i alle bydele bliver lukket for køretøjer. Samtidig planlægges et større event i det centrale København, hvor borgerne kan mødes på vejen:

Bilfri søndag til debat: Her er status
Bilfri søndag til debat: Her er status

- Hvis vi ikke bare skal have tomme gader den 18. september, skal vi selvfølgelig skabe dagen og begivenhederne sammen med københavnerne. På den måde bliver det københavnerne, der viser, hvad de kunne tænke sig at bruge pladsen til, hvis vi skulle bruge færre kvadratmeter til bilerne, siger Morten Kabell.

I efteråret besluttede Borgerrepræsentationen at støtte forslaget om en bilfri søndag. Den endelige dato skal godkendes mandag den 22. februar i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Borgmester: København skal også have en bilfri dag ligesom Paris
Borgmester: København skal også have en bilfri dag ligesom Paris

Forvaltningen lover, at borgerne på Frederiksberg ikke bliver forhindret i at komme til og fra deres hjem i forbindelse med den bilfri dag. Det har tidligere været en bekymring.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx