Af - 17/08-16 08:34; Opdateret: 17/08-16 12:40

16-årige Magnus blev lagt i respirator efter vild drukfest: Havde promille på 4,016-årige Magnus blev lagt i respirator efter vild drukfest: Havde promille på 4,0

Gymnasieelevers vilde og våde drukfest i Dyrehaven løb af sporet og flere måtte indlægges. Nu står en af de unges mødre frem og opfordrer unge til at tænke sig om, når de drikker.

storybild

Festen i Ulvedalene i Dyrehaven efterlod massive mængder skrald, som Naturstyrelsen skal bruge masser af mandetimer på at rydde op. Billedet her er fra en tidligere fest tilbage i 2013. (Billede: Foto: Naturstyrelsen)

Ligger du inde med oplysninger eller billeder fra festen i fredags? Så hører vi meget gerne fra dig. Send os dit tip på amb@mx.dk.

- De lægger ham hurtigt i respirator og kører ham op på intensiv. Så barskt. Tiden fra 22-02 er lang. Tankerne flyver rundt, mister vi ham?

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Sådan indleder Malene Nielsen Rugholm et Facebook-opslag om en dramatisk epsiode sidste fredag. Her blev hendes 16-årige søn Magnus hasteindlagt med en livstruende alkoholpromille efter at have deltaget i en kæmpe fest med op mod 8000 andre unge i Ulvedalene i Dyrehaven nord for København.

De mange unge - heraf de fleste gymnasielever - var samlet for at fejre de københavnske og nordsjællandske gymnasiers skolestart. Festen endte dog med at løbe fuldstændig af sporet for flere af de unge, som drak for meget og måtte hentes af ambulancer.

Herlev Hospitals børnemodtagelse modtog således ni svært påvirkede unge den aften. Alle ni blev indlagt - heraf to på intensiv, da de var livstruet, oplyser Herlev og Gentofte Hospital over for metroxpress.

Ni unge indlagt efter vild drukfest i Dyrehaven:  - Vi har ikke oplevet noget lignende
Ni unge indlagt efter vild drukfest i Dyrehaven: - Vi har ikke oplevet noget lignende

En af dem, der befandt sig i allermest kritisk tilstand, var Malene Nielsen Rugholms 16-årige søn Magnus, skriver TV 2.

I hendes Facebook-opslag, der i løbet af de seneste døgn er blevet delt mere end 4000 gange, fortæller hun om Magnus' barske oplevelse og opfordrer unge til at tænke sig om, når de går til fest og drikker alkohol.

For Magnus startede festen i fredags ud med, at han havde drukket øl og var i godt humør. Det var først, da nogle 3.g'ere tilbød ham noget vodka i forbindelse med en drikkeleg, at det for alvor eskalerede.

Technofest gik grassat: Ni ambulancer måtte tilkaldes
Technofest gik grassat: Ni ambulancer måtte tilkaldes

Klokken fem om eftermiddagen blev Malene Nielsen Rugholm ringet op af Falck, der fortæller hende, at Magnus er på vej til Herlev Hospital, og at han er så påvirket, at ikke er til at komme i kontakt med.

Magnus' mor og far skynder sig ind på hospitalet, hvor de i løbet af de næste mange timer gennemgår enhver forældres mareridt. Lægerne fortæller dem, at Magnus' promille ligger på 4,0, og han er i livsfare.

Han bliver derfor lagt i respirator og kørt på intensiv. Forældre er dybt rystede og bekymrede. Heldigvis vågner Magnus dog op igen ud på natten, og allerede morgenen efter er han i stand til at forlade hospitalet.

Livsfarligt stof i omløb: Tre unge på intensiv efter overdosis
Livsfarligt stof i omløb: Tre unge på intensiv efter overdosis

Havde det ikke været fordi, at en gruppe unge mennesker under festen ringede 112, frygter Malene Nielsen Rugholm, at hun kunne have mistet sin søn.

Hun slutter sit opslag af med at opfordre unge til at tænke sig om, når de drikker alhokol.

- Tænk over, hvor meget I unge mennesker drikker af alkohol. Håber, min histore sætter nogle tanker igang. Knus fra en rystet Mor, skriver hun.

Technofester i skoven er gået amok: Nu siger Aarhus Kommune stop
Technofester i skoven er gået amok: Nu siger Aarhus Kommune stop

Hospital i chok
Også fra Herlev og Gentofte Hospitals side opfordrer man de unge til at tænke sig om og tage vare på sig selv, når de fester.

- Vi er chokerede over at se så mange unge være så svært påvirkede. Flere unge var reelt livstruede. Vi har ikke oplevet noget lignende tidligere. Set med vores sundhedsprofessionelle øjne vil vi derfor opfordre til dialog både hjemme hos forældrene og på gymnasierne og skolerne med de unge om, hvordan de tager vare på sig selv til fester, siger Jan Toftholm, vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital.

Tidligere arrangør: Derfor er technofesterne i skoven gået over gevind
Tidligere arrangør: Derfor er technofesterne i skoven gået over gevind

Han fortæller, hospitalet i en periode måtte lukke for børnemodtagelsen og omdirigere patienter til andre hospitaler. Han oplyser desuden, at alle ni unge blev udskrevet igen lørdag morgen, og Herlev og Gentofte Hospital nu er i færd med at underrette de unges hjemkommuner om episoden.

Ligger du inde med oplysninger om festen og de indlagte unge? Så hører vi meget gerne fra dig. Send os dit tip på amb@mx.dk.


LÆS OGSÅ: Tvist om knæklys førte til knivstik ved technofest

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Amok-druk på Smukfest - Så vilde er de unge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx