Af - 01/05-14 09:28

Nye p-pladser kan udløse kæmperegning til boliglejereNye p-pladser kan udløse kæmperegning til boliglejere

Københavns kommune vil etablere op mod 4.000 p-pladser. Men regningen kan ende som huslejestigninger hos boligforeninger

storybild

Dyre p-plader på vej i København. (Billede: Dresling Jens)

Siden 50'erne har Københavns Kommune givet dispensation, så nybyggeri slap for at etablere de ellers krævede p-pladser. Men nu betyder en ny lov, at der skal ryddes op i det gamle regnskab, og derfor skal der åbnes op for, at op mod 4.000 af de manglende p-pladser i byen kan etableres.

Derfor må motorcyklister parkere gratis
Derfor må motorcyklister parkere gratis

- Dengang har man jo vurderet, at der ikke var brug for dem, fordi der ikke var så mange biler, men nu er står vi i en anden situation, hvor vi gerne vil skabe en by, hvor man kan komme af med sin bil, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Én p-plads kan imidlertid koste op til 750.000 kroner, hvis den ligger under jorden, og halvdelen af regningen skal betales af de nuværende ejere af bygningerne - og deres lejere. Og det kan ifølge direktør i KAB, der administrerer 50.000 almene boliger i hovedstadsområdet, blive en bombe under nogle af de små boligforeninger.

Mand parkerede bilen: Brugte fire uger på at finde den
Mand parkerede bilen: Brugte fire uger på at finde den

- Problemet er, at det kan ramme helt skævt, hvis der skal laves p-pladser ved en lille boligforening, og de skal betale sådan et beløb over huslejen. Så man er nødt til at forhandle en løsning, ellers risikerer man at de går konkurs, siger han.

Frank Jensen lover da også, at kommunen ikke vil sende regninger ud fra den ene dag til den anden.

Nu bliver P-vagterne nødt til at gå med kameraovervågning
Nu bliver P-vagterne nødt til at gå med kameraovervågning

- Det er klart at der er et hensyn at tage, så folk ikke skal gå fra hus og hjem. Men kommunen skal jo betale den anden halvdel, så vi er også interesseret i, at det gøres så billigt som muligt, siger Frank Jensen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Danske 'AC' lægger sig fladt ned...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Frygtet sygdom på fremmarch i Europa:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx