Af - 30/03-16 10:01

Skole bruger ni millioner på nyt lærerværelseSkole bruger ni millioner på nyt lærerværelse

To københvanske folkeskoler skal have etableret medarbejdspladser til lærerne for over 15 millioner. "Svineri med skattekroner," mener De Konservative.

storybild

Holbergskolen skal have etableret ekstra etage på skolen, alene for at skabe otte ekstra permanente medarbejderpladser til lærerne. Et byggeprojekt, der løber op i knap ni millioner kroner. (Billede: Polfoto)

Et politisk flertal i Københavns Borgerrepræsentation har givet grønt lys til, at der skal bruges op mod 17,5 millioner kroner på, at to af byens folkeskoler får bygget om, så der kan etableres nye, permanente medarbejderpladser til lærerne.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det sker i forlængelse af folkeskolereformens krav om, at der skal være fysiske rammer på skolerne, hvor lærerne kan sidde og forberede deres undervisning i arbejdstiden.

Aarhusianske Læreres arbejdspladser koster 33 millioner
Aarhusianske Læreres arbejdspladser koster 33 millioner

På Frejaskolen i Valby kommer 17 nye lærer-medarbejdspladser til at løbe op i 6,1 millioner kroner svarende til 359.000 kroner per plads.

Endnu dyrere bliver det på Holbergskolen i Nordvest. Her skal der bygges en ekstra etage på skolen - Alene for at skabe otte ekstra permanente medarbejderpladser. Et byggeprojekt, der i alt løber op i knap ni millioner kroner og svarer til lidt over 1,1 millioner kroner per plads. Og endda selv om skolen i forvejen har modtaget en halv million.

- Det er fuldstændig horribelt og et svineri med skattekroner at bruge det tre-dobbelte af en lærers årsløn på at lave en enkelt arbejdsplads. På andre skoler har det kun kostet 35.000 kroner per plads, siger Jakob Næsager, hvis parti som det eneste har stemt imod.

Professor: To lærere er ikke så godt som lange skoledage
Professor: To lærere er ikke så godt som lange skoledage

Han mener, kommunen burde kunne finde en billigere løsning.

- Og indtil man finder sådan en, må de jo sidde og arbejde nede på skolebiblioteket. Eller også kan man købe en villa på den anden side af gade eller en luksuslejlighed for mindre, siger den konservative gruppeformand.

Børne- ungeborgmester Pia Allerslev fra Venstre, der selv har stemt for byggeriet, står fast på, at forvaltningen forgæves har forsøgt en billigere model.

- Det har været det muliges kunst. Og nej, jeg synes hverken som ansvarlig borgmester eller borgerlig, liberal politiker, at det er sjovt at bruge for mange penge. Men det her er efter min bedste overbevisning, det eneste vi har kunnet gøre, siger hun.

LÆS OGSÅ: Pædagoger håber at komme tættere på lærerne

LÆS OGSÅ: Lærere glæder sig over opgør med måltyranni

LÆS OGSÅ: Tobias blev student uden at møde op til en eneste time

LÆS OGSÅ: Umuligt: Dette ord er nu fjernet fra national test for 4. klasse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx