Af - 08/08-16 08:55

Jura sælger pandekager: - Mit ønske er at sprede glædeJura sælger pandekager: - Mit ønske er at sprede glæde

Måske har du set brasilianske Jura Silva sælge pandekager i København. Her kan du læse mere om den karismatiske pandekagesælger i Metroxpress' kulørte københavner-serie.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er svært ikke at lægge mærke til brasilianske Jura Silva, når han står på gaden og sælger pandekager forskellige steder i København.

Han er typen, der skiller sig ud. Ikke bare på grund af sit karakteristiske look med langt hår, solbriller og øreringe, men fordi han har en helt unik udstråling og passion.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

- Der er mange, der genkender mig, for jeg er derude hver dag. Men det betyder ikke, de kender mig. Jeg har en helt særlig grund til at drive min virksomhed. For mig handler det ikke bare om at tjene penge. Mit ønske er at sprede glæde, siger han.

Jura Silva kom til Danmark fra Brasilien i 2003 for at flytte sammen med sin nuværende ekskone. Efter at have prøvet kræfter med forskellige jobs begyndte han for nogle år siden at sælge majs fra sin vogn, deraf navnet på hans virksomhed, ’Juramajs’.

Niklas træner cyr-wheel på Sønder Boulevard: Jeg er ham tossen med ringen
Niklas træner cyr-wheel på Sønder Boulevard: Jeg er ham tossen med ringen

Det var dog først, da den karismatiske brasilianer begyndte at sælge pandekager, at det tog fart for virksomheden, der i dag har ti pandekagevogne og en håndfuld medarbejdere - herunder hans søn.

- Jeg følte, at der var behov for et sted med ordentlige pandekager i god kvalitet, og jeg så muligheder i at lave pandekager på min egen måde. Jeg tager altid en anderledes vej. Hvor andre ser risiko, ser jeg muligheder, siger han.

Mange møder Jura Silva med glæde, men der er også dem, der har svært ved at acceptere, at han er anderledes.

- Nogle - især ældre mænd - ser på mig og ryster på hovedet. Det gør mig ked af det. For dem er det måske svært at acceptere en fyr som mig med langt hår og øreringe, der kan lide at danse, og som har en åben indstilling til livet. Det skyldes nok, at de er snæversynede og vant til en ensformig hverdag, siger Jura Silva.

Velkommen til Bobbys frisørsalon – vinder du i Nintendospil får du rabat
Velkommen til Bobbys frisørsalon – vinder du i Nintendospil får du rabat

I fremtiden drømmer Jura Silva om at få sit eget lille sted, men i første omgang pønser han på at udvide virksomheden med en ny vogn for at sælge burgere og hotdogs. Lige meget hvad der sker, er han indstillet på at holde fast i sine værdier.

- Min virksomhed har en særlig ånd og sjæl. Jeg er ikke bare en sælger eller en blodsuger, men en ligesindet. Alt hvad jeg forlanger af folk er respekt og et smil, fastslår han.

TV: Skyler har Pisserenden tatoveret: Se ham fortælle om det her
TV: Skyler har Pisserenden tatoveret: Se ham fortælle om det her

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx