Af - 26/06-15 22:35; Opdateret: 27/06-15 11:30

Hjemløse-kampagne tager på Roskilde FestivalHjemløse-kampagne tager på Roskilde Festival

Flere og flere unge bliver hjemløse. Hør deres historie i en række radiofortællinger på Roskilde Festival.

storybild

Kofoeds Skoles kampagne. I festivaldagene kan du møde frivillige fra Kofoeds Skole og høre radiofortællinger med historier fra unge hjemløse. (Billede: PR-foto)

Lørdag lyder startskuddet til Roskilde Festival. Mellem ølbowling og folk i fjollede kostumer vil du også kunne møde en gruppe frivillige, der bærer rundt på en oppustelige sofa.

Henrik på 21 år: Derfor blev jeg hjemløs
Henrik på 21 år: Derfor blev jeg hjemløs

De kommer fra Kofoeds Skole, der står bag kampagnen 'Jeg er ikke fucking hjemløs', og den rykker nu på festival. Formålet er at sætte fokus på den voksende gruppe af unge hjemløse – her især dem, der kaldes for 'sofa surfere'. Det vil sige unge, der surfer fra sofa til sofa uden et fast sted at bo.

- Vi vil gerne nuancere billedet af hjemløse, for de unge hjemløse er meget anderledes end de traditionelle hjemløse. De ligner andre unge og ser ikke sig selv som hjemløse, og derfor opsøger de ikke traditionelle tilbud, fortæller kommunikationsmedarbejder hos Kofoeds Skole, Daniel Vedsted.

Aarhusiansk sofasurfing fører til hjemløshed
Aarhusiansk sofasurfing fører til hjemløshed

De frivillige fra Kofoeds Skole vil tilbyde festivalgæsterne et hvil på deres oppustelige sofa. Her vil de lytte til nogle korte radiofortællinger, hvor unge hjemløse i alderen 18-28 fortæller om deres situation. I 2013 blev der registreret cirka 1.800 hjemløse i Danmark under 30 år.

Pige i Kofoeds Skoles radiofortælling:

Min mor smed mig ud hjemmefra, da jeg blev 18. Så jeg endte med at gå på gaden og sov hos venner og veninder. Jeg gik meget op og ned ad Strøget, for så følte jeg, at tingene stadig var meget normale.


LÆS OGSÅ: Stort kort: Sådan undgår du at ligge i mudder på Roskilde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx