Af - 22/01-15 10:13

Kritik: Studerende skal bruges som levende støjværnKritik: Studerende skal bruges som levende støjværn

Godt 8.000 unge er på venteliste til en kollegieplads i København, men at gøre unge til støjværn mod jernbaner er ikke løsningen, mener De Konservative.

storybild

Arkivfoto. Disse unge har intet med sagen at gøre. (Billede: Polfoto/arkiv)

Det er decideret uværdigt, at man i Københavns Kommune vil udnytte de unges desperate boligsituation og opføre ungdomsboliger, hvor man aldrig ville tillade andre at bo.

Sådan lyder opråbet fra De Konservatives gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, Jakob Næsager, der i dag skal til stemmeurnen og beslutte, hvorvidt der skal opføres ungdomsboliger ved grønttorvs-området i Valby. Boliger, der skal fungere som støjværn for den kommende Ringsted-jernbane.

- Det er vanvittigt. Det vil blive en af Københavns mest støjplagede grunde. Man må ikke bygge på resten af grunden, før der er lavet et støjværn, som de her studerende så skal fungere som, siger Jakob Næsager.

- Vi kunne aldrig finde på at lade familier eller ældre bo der, og derfor synes jeg ikke, det er værdigt over for de studerende. Vi vil give dem værelser, hvor de ikke kan åbne vinduerne uden at blive generet, siger han.

Danske studerendes kollegieværelser er rene brandfælder
Danske studerendes kollegieværelser er rene brandfælder

Ældre og studerende skal bo under samme tag
Ældre og studerende skal bo under samme tag

Alt peger på at forslaget vedtages, og det betyder, at ungdomsboligerne vil få motorvej på den ene side og den nye jernbane på den anden side.

Jakob L. Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd, understreger, at han ikke kender til det konkrete byggeri, men siger:

- Det er rigtigt at boligsituationen især i København er fuldstændigt desperat og helt uacceptabel. Der skal bygges boliger så hurtigt som muligt. Men man skal finde bæredygtige og holdbare løsninger. Det er ikke holdbart, hvis unge bliver en slags andenrangsborgere, der bliver udnyttet, fordi situationen er desperat, siger Jakob Ruggaard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx