Af - 14/04-15 11:37

Københavnere kan nu få gratis psykologrådgivningKøbenhavnere kan nu få gratis psykologrådgivning

Nu er det muligt for borgere med begrænsede midler at få hjælp til til at navigere rundt i junglen af behandlingsmuligheder.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det skal være nemmere for studerende, sygemeldte og ledige at få hjælp til de problemer, de går og tumler med.

Derfor vil Psykologvagten , der er et privatdrevet psykolog-center, over de næste tre måneder sponsere tre timer dagligt, hvor man vil kunne ringe ind og få en indledende snak med enten en psykolog eller psykologi-studerende.

- Vi oplever mange, der henvender sig til os for at få en afklaring omkring, om de har brug for en psykolog. Det er den samtale, vi nu vil gøre gratis for at hjælpe folk, lyder det fra Søren Hvilsom, der er direktør hos Psykologvagten i København.

En hjælpende hånd
Ifølge centerchefpsykolog, Connie Ploug fra Psykologvagten, der står bag den tre timers daglige gratis telefonrådgivning, er det ikke nødvendigvis per automatik en psykolog, der i enhver situation kan være brug for. Men mere en hjælpende hånd med oplysninger om, at der findes alternative behandlingsmuligheder, såsom gratisterapi, telefonrådgivning, psykiatriske skadestuer, skype-terapi, gruppemøder eller andre forskellige former for psykologiske rådgivnings-instanser.

- Fokus er at klarlægge, hvordan opkalders situation ser ud, hvilke muligheder der forefindes, og hvem man videre skal kontakte for at få hjælp. Formålet er at vise opkalderen en vej frem i processen mod bedring, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx