Af - 24/09-15 12:37; Opdateret: 24/09-15 13:36

Rystede flygtninge-frivillige: DSB smider os udRystede flygtninge-frivillige: DSB smider os ud

DSB har ryddet de frivilliges område på Hovedbanegården og afviser at lade dem yde hjælp til de flygtninge, der ankommer til banegårdene.

storybild

DSB vil ikke længere lade frivillige tage imod flygtninge på Hovedbanegården. (Billede: Polfoto/Martin Lehmann)

Efter ugers tovtrækkeri siger DSB endeligt nej til at lade frivillige hjælpeorganisationer yde bistand til de mange hundrede flygtninge og migranter, der hver dag kommer til Danmark.

Allerede i sidste uge blev det område af Københavns Hovedbanegård, hvor de frivillige opholdt sig, ryddet. Siden har organisationerne været i dialog med DSB om at benytte andre lokaler på Hovedbanegården, skriver TV 2.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Ifølge de frivillige er den dialog nu strandet på, at man fik tilbudt et lokale til en pris på 300.000 kroner om måneden. Et beløb som de frivillige organisationer ikke har.

På en dag er over 10.000 migranter kommet til Ungarn
På en dag er over 10.000 migranter kommet til Ungarn

- Vi er virkelig rystede over DSBs fremgangsmåde i den her sag. Det handler jo om at, at vi forsøger at hjælpe nogle mennesker, siger Ditte Bloch Noer, der er med i gruppen ”Welcome to Denmark” til TV 2.

DSBs argument er, at der ikke længere kommer ret mange flygtninge, og at de frivillige forstyrrer de almindelige rejsende, fortæller Ditte Bloch Noer:

Røde Kors om aftale: EU er på rette vej
Røde Kors om aftale: EU er på rette vej

- Begge dele er forkert. Der kommer fortsat masser af flygtninge til banegårdene, som har brug for hjælp. Nogle har brug for en læge, andre har brug for mad eller vejledning til at komme videre til Sverige. Så vi forstår simpelthen ikke, at DSB på den måde modarbejder vores indsats.

Hos DSB genkender man ikke kritikken fra de frivillige. DSB Presse forklarer til TV 2, at man har forsøgt at hjælpe organisationerne med at finde egnede lokaler, hvor de frivillige kan opholde sig.

MEDIE: Fotos og vidner modsiger politiets forklaring
MEDIE: Fotos og vidner modsiger politiets forklaring

Ind til videre har ingen DSB-leder udtalt sig i sagen.

De frivillige hjælpeorganisationer opgiver dog ikke hjælpen til flygtninge på Københavns Hovedbanegård. Den kommer dog fremover til at foregå mindre synligt.

Merkel: Vi må bekæmpe årsagerne til flygtningekrisen
Merkel: Vi må bekæmpe årsagerne til flygtningekrisen

Ifølge de seneste tal fra Rigspolitiet er der de forløbne 17 dage indrejst 13.500 flygtninge og migranter i Danmark. De fleste med kurs videre mod Sverige.

LÆS OGSÅ: 13.500 flygtninge og migranter til Danmark på 17 dage

LÆS OGSÅ: 3000 flygtninge er ankommet til Lesbos på få timer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx