Af - 30/01-14 11:41; Opdateret: 30/01-14 11:55

Her bliver isen aldrig sikkerHer bliver isen aldrig sikker

Der skal være frost flere uger endnu, før isen er sikker i København. Men nogle steder skal man helt holde sig fra

storybild

Sådan ser det ud, når det er sikkert at gå ud på isen. Der skal dog gå endnu et par uger med frost, før isen er tyk nok. (Billede: Ursula Bach)

Selv om nattefrosten har været hård i flere dage, så vil det endnu vare et stykke tid, før det er sikkert at bevæge sig ud på isen på de københavnske søer.

- Frostvejret skal blive ved til halvvejs ind i februar, før isen bliver sikker, siger Bianka Saarnak, der er centerchef i Byens Drift i Københavns Kommune.

Isen bliver lige nu målt regelmæssigt af kommunen, og skal være 16-18 centimeter tyk, før kommunen giver grønt lys til at borgerne kan bevæge sig ud på den.

Vi troede da lige vi slap? Isvinteren kommer snigende
Vi troede da lige vi slap? Isvinteren kommer snigende

- Det lyder måske af meget, men når vi først giver købernhavnerne lov til at gå derud, så er der massivt mange mennesker, der er ude på isen på samme tid. Og det kræver, den er tyk nok, siger hun.

Det sikreste sted at gå ud på isen er på Sortedams Sø mellem Fredensbro og Dronning Louises Bro.

Til gengæld er der andre dele af de københavnske søer, som man aldrig bør begive sig ud på, nemlig Sankt Jørgens Sø nær Planetariet, der aldrig fryser ordentligt til på grund af springvandet og de mange siv.

Bandlyst rapper på is i Valby
Bandlyst rapper på is i Valby

Det samme gælder den ende af Sortedams Sø, der vender mod Østerbro, hvor varmt vandudslip fra Rigshospitalet holder søen varm. Sidste gang en københavner gik gennem isen for en håndfuld år siden, var da også netop her.

- Det er meget farligt, at falde igennem, for man kan ikke bunde og det er svært at komme op igen, hvis isen er skør i kanten rundt om én, siger Bianka Saarnak.

Den uforsigtige københavner kom dog i sin tid op i god behold.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
Tidligere Superliga-direktør i krig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx