03/06-16 15:48

Distortion-boss: NU begynder festen for alvorDistortion-boss: NU begynder festen for alvor

Distortion begynder først for alvor i dag, lyder det fra festival-boss Thomas Fleurquin, som kalder gadefesterne på Nørrebro og Vestebro for amatørudgaven af festivalen.

storybild

Franskfødte Thomas Fleurquin står i år i spidsen for Distortion for 19. gang. (Billede: Scanpix/Arkiv)

Nok har mere end 200.000 Distortion-gæster sat København på den anden ende i de seneste to dage, men den rigtige fest starter først i dag.

Så kontant er udmeldingen fra festivalchef Thomas Fleurquin, der kalder gadefesterne på Nørrebro og Vestebro for ’amatørversionen af Distortion’.

Vildt galleri: Sådan ser Vestebro ud efter monster-fest
Vildt galleri: Sådan ser Vestebro ud efter monster-fest

- Københavnerne har ikke fattet, at Distortion er en femdagesfestival. Det er ikke en gadefest – det er bare opvarmningen. Folk snyder sig selv, når de kun kommer de første to dage.

Modsat gadefesterne koster Distortion Ø penge, og det afholder tilsyneladende en stor del af københavnerne fra Refshaleøen. I stedet strømmer de udenlandske gæster til øen.

- Vores største tilvækst er folk fra udlandet, som udgør 40 procent af gæsterne i år. Så danskerne er de eneste, der ikke har fattet det. Vi laver Skandinaviens største elektroniske festival – det største klubrave nord for Berlin, siger den franskfødte festivalchef, som på 19. år står i spidsen for Distortion.

Politiet advarer mod denne farlige 'Distortion-leg'
Politiet advarer mod denne farlige 'Distortion-leg'

Han mener selv, Ø-festivalen efterhånden har nået et niveau, der måler sig med de største festivaler.

- Produktionen er så vild. Sceneshowet, vores setup og lyset er reel topklasse som til Roskilde Festival eller tyske MELT! Vi er festeksperter og festnørder og elsker festkulturen, som man kender den fra Berlin, Paris og New York. Og kun den oplevelse får man på øen.

HOVSA: Farmor Anni blev kendt ved et tilfælde
HOVSA: Farmor Anni blev kendt ved et tilfælde

Thomas Fleurquin, festivalchef:

Jeg bliver frustreret over, dem der elsker fest, men som kun kommer til gadefesten. Distortion Ø er meget vildere. Du kan ikke holde en ordentlig fest og stoppe klokken 22. Så får man bare ikke nok.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx